Προσοχή: Αν καθίσετε σε αυτά τα σκαλιά, θα πληρώσετε 400 ευρώ πρόστιμο!

Αστυνομικοί με σφυρίχτρες διώχνουν τους τουρίστες, που προσπαθούν να ξεκουραστούν για μερικά λεπτά στα διάσημα σκαλιά της Αιώνιας Πόλης. Όσοι δεν υπακούν στις οδηγίες των αστυνομικών, απειλούνται με τσουχτερά πρόστιμα!

Ο λόγος για τη διάσημη Σκαλινάτα της Ρώμης, ή αλλιώς Ισπανικά Σκαλιά που βρίσκονται στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας και έχουν πάρει το όνομά τους από την Πρεσβεία της Ισπανίας.

Η απαγόρευση ξεκίνησε να ισχύει αυτή την εβδομάδα και ακόμη μπερδεύει τους τουρίστες. Η δημοτική αρχή της Ρώμης υποστηρίζει ότι η Σκαλινάτα αποτελεί μνημείο, οπότε δεν γίνεται να κάθεται ο κόσμος για πολλή ώρα, να τρώει γεύματα από κοντινά μαγαζιά και να εμποδίζει τη διέλευση.

Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 160 έως 400 ευρώ. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχουν τοποθετηθεί προειδοποιητικά σήματα στο σημείο, με αποτέλεσμα να ακούγονται συνεχώς, οι σφυρίχτρες των αστυνομικών.

«Πιστεύω ότι είναι γελοίο» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Thomas Atkins, Αμερικανός τουρίστας, καθώς παρακολουθούσε την ιταλική αστυνομία να διώχνει τον κόσμο. Ο γνωστός Ιταλός κριτικός τέχνης, Vittorio Sgarbi, χαρακτήρισε την απαγόρευση «φασιστική».

Υπάρχουν, όμως, και αυτοί που συμφωνούν με την απαγόρευση. «Γνωρίζω ότι θα ενοχλήσει μερικούς, όμως υπάρχουν πολλοί ασεβείς άνθρωποι που παίρνουν κομμάτια από τα μνημεία. Οπότε, λίγη προστασία δεν κάνει κακό» δήλωσε ο Federico Guerrinoni, τουρίστας από τη βόρεια Ιταλία.

Τα 135 Ισπανικά Σκαλιά κατασκευάστηκαν το 1726 και έγιναν διάσημα και από την ταινία του 1953 «Διακοπές στη Ρώμη», με την Όντρεϊ Χέπμπουρν και τον Γκρέγκορι Πεκ.

(Πηγή: Reuters)

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ