Νάταλι Κρίστοφερ: Προσπάθησαν και δεύτερη φορά να στήσουν “δήθεν” έρανο για την κηδεία της.


«Ξαναχτύπησαν» οι απατεώνες στην τραγική υπόθεση της Νάταλι Κρίστοφερ. Επιχείρησαν για δεύτερη φορά να στήσουν «δήθεν» έρανο για την κηδεία της άτυχης αστροφυσικού.

Για την προσπάθεια των ασυνείδητων επιτήδειων να εκμεταλλευτούν τη συγκίνηση της κοινής γνώμης και να βγάλουν χρήματα από το τελευταίο αντίο στην Νάταλι Κρίστοφερ μίλησε στο newsit.gr η Σάσκια Κωνσταντίνου, φίλη της 34χρονης Αγγλίδας.

Λέει ότι ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο κι ότι ενημέρωσε άμεσα την αστυνομία στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Επίσης, καλεί τον κόσμο να μην δώσει πουθενά χρήματα για την κηδεία της Νάταλι καθώς η οικογένεια της αδικοχαμένης επιστήμονα είναι εκείνη που θα μεριμνήσει.

Πιστεύει ακόμη ότι χρησιμοποίησαν το όνομά της επειδή κάνει εκπομπή στο RIK Classic και είναι  δημόσιο πρόσωπο και πάνω απ’ όλα ήταν φίλες με την 34χρονη.

Ολόκληρες οι δηλώσεις της Σάσκιας Κωνσταντίνου στο newsit.gr:

Ποτέ δεν θα έκανα κάτι τέτοιο. Ενημέρωσα άμεσα την αστυνομία στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά, κάτω από αυτές τις τραγικές συνθήκες, θέλω να πω ότι δεν ήμουν εγώ. Ο κόσμος να μην δώσει πουθενά χρήματα για την κηδεία της Νάταλι. Πρέπει να ξέρει ότι η οικογένειά της θα κάνει όλα τα απαραίτητα για την κηδεία της, όταν θα είναι όλα έτοιμα. Κανένας τους δεν ζήτησε χρήματα. Νάταλι Κρίστοφερ – Ο σύντροφός της «σπάει» τη σιωπή του: «Είμαι συντετριμμένος»

Πιστεύω ότι χρησιμοποίησαν το όνομά μου γιατί κάνω εκπομπή στο RIK Classic. Είμαι δημόσιο πρόσωπο, ήμασταν φίλες με τη Νάταλι και από την ημέρα που εξαφανίστηκε είχα κάνει και από την εκπομπή μου και μέσω των κοινωνικών δικτύων στο ίντερνετ πολλές εκκλήσεις για να βρεθεί.

Αμέσως μόλις ειδοποίησα την αστυνομία η συγκεκριμένη σελίδα εξαφανίστηκε από το διαδίκτυο, αλλά μετά από λίγο εμφανίστηκε ξανά. Προσπάθησαν δηλαδή και δεύτερη φορά να πάρουν χρήματα δήθεν για αυτόν το σκοπό. Ευτυχώς, δεν πρόλαβαν να τα καταφέρουν μόνο 5-10 δολάρια κέρδισαν. Δεν θα το αφήσω έτσι, θέλω να βρεθεί αυτός που το έκανε.

Ακούστε τι είπε η Σάσκια Κωνσταντίνου στο newsit.gr:

Υπενθυμίζεται ότι η Σάσκια Κωνσταντίνου, με ανάρτησή της στο Facebook, κατήγγειλε πως κάποιοι χρησιμοποίησαν το όνομά της για να ξεκινήσουν συγκέντρωση χρημάτων, ενώ η ίδια είχε ενεργό ρόλο στις προσπάθειες για να γίνει γνωστή η εξαφάνιση της Νάταλι Κρίστοφερ.Σάσκια Κωνσταντίνου

Για τους απατεώνες που υποστήριζαν πως τα χρήματα που θα συγκεντρώνονταν, επρόκειτο να διατεθούν για την άτυχη γυναίκα, η Σάσκια Κωνσταντίνου έγραψε στο Facebook:

«Μέσα στην τραγωδία με το χαμό της δρ. Νάταλι Κρίστοφερ, κάποιοι χρησιμοποίησαν το όνομά μου για να ξεκινήσουν έναν υποτιθέμενο έρανο. Αυτό είναι παράνομο και δεν έχει γίνει από εμένα. Το κατήγγειλα στις αρμόδιες αρχές και θα κινηθώ νομικά σε βάρος αυτών που είναι υπαίτιοι. Σας παρακαλώ, μην δωρίζετε λεφτά σε κανέναν έρανο για την κηδεία της Νάταλι Κρίστοφερ».

Δείτε την ανάρτησή της:

Click4more: «Ήταν εντελώς δύσβατο το σημείο που βρέθηκε η αστροφυσικός»

Την απάτη επιβεβαίωσε και η αστυνομία της Κύπρου. Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, δήλωσε ότι από τις έρευνες που έγιναν, φαίνεται ότι το πρόσωπο που άνοιξε τη σελίδα για τον έρανο, έχει δηλώσει ως χώρα διαμονής τρίτη χώρα.Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από σχετική καταγγελία, διερευνά υπόθεση πλαστογραφίας μέσω συστημάτων ηλεκτρονικού υπολογιστή, που αφορά τη δημιουργία λογαριασμού σε ιστοσελίδα εισφορών για κοινωνικά θέματα, όπου ζητούνται εισφορές για την κηδεία 35χρονης που έχασε τη ζωή της στην Ικαρία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο εν λόγω λογαριασμός δημιουργήθηκε στο όνομα προσώπου, το οποίο δεν ήταν ενήμερο για τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Ως εκ τούτου, πληροφορείται το κοινό ότι πρόκειται για απάτη και καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην καταβάλει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΦΗ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗ – Με πληροφορίες από reporter.com.cy, kathimerini.com.cy

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ