Νέες προκλήσεις από τον Ακάρ: Οι γείτονες να μαζέψουν τα μυαλά τους

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, συνεχίζει την επίσκεψη του στα Κατεχόμενα στην Κύπρο και επιμένει να δυναμιτίζει το κλίμα την ώρα μάλιστα που στο νησί γίνονται νέες προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό.

Ο Χουλουσί Ακάρ σήμερα επισκέφθηκε τις τουρκικές στρατιωτικές μονάδες που βρίσκονται στο νησί αλλά και την Αμμόχωστο. Ο Τούρκος υπουργός συνοδεύονταν από όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Όσο εμείς μιλάμε για ειρήνη το θεωρούν αδυναμία, όταν λέμε πως θα δεν επιτρέψουμε τετελεσμένα το θεωρούν απειλή. Γι´ αυτό οι γείτονες μας πρέπει να μαζέψουν τα μυαλά τους και να δουν τα πράγματα αντικειμενικά. Μέχρι σήμερα ασκήσαμε όλες τις υποχρεώσεις μας ως εγγυήτρια δύναμη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Και για να το κάνουμε αυτό είναι απαραίτητη η παρουσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο νησί. Αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας ανέφερε πως «η άποψη μας, και η κεντρική άποψη μας για το θέμα (σ.σ. Κύπρου) είναι όπως και πριν 45 χρόνια. Η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι αντικειμενική, να πάρει μαθήματα από το παρελθόν και να προσπαθήσουν, να μην φέρουν τα γεγονότα στην μη επίλυση αλλά να προχωράμε επιλύοντας θέματα».

Ο Χουλουσί Ακάρ απευθυνόμενος στους Τούρκους στρατηγούς τόνισε πως «η Κύπρος είναι εθνικό μας ζήτημα. Όλοι πρέπει να το ξέρουν και να μην κάνουν λάθη».

«Είμαστε υπέρ της καλής γειτονίας στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο. Πρώτα ο πρόεδρος μας κι εμείς μιλάμε με ειλικρίνεια και με αρχές και υποστηρίζουμε όσα λέμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από skai.gr


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ