Μπεσίκτας – Παναθηναϊκός: “Διπρόσωπος” αλλά μαχητής. Τον… συμμάζεψε ο Κουρμπέλης


Στο πρώτο ημίχρονο απογοήτευσε, έδειξε γιατί χρειάζεται αμυντικό και χαφ και βρέθηκε να χάνει με 2-0 στην έδρα της Μπεσίκτας. Η είσοδος του Κουρμποέλη στην επανάληψη –όμως- «μεταμόρφωσε» τον Παναθηναϊκό, που πέτυχε δύο γκολ με τον Δώνη (2-2). Ακυρώθηκε λανθασμένα τέρμα του Μακέντα, ενώ οι «πράσινοι» έπρεπε να πάρουν κι ένα πέναλτι.

Στο πρώτο ημίχρονο μέσα στην έδρα της Μπεσίκτας… δεν βλεπόταν. Ο εμφανώς βελτιωμένος Παναθηναϊκός στην επανάληψη όμως έφυγε ισόπαλος (2-2) από την Τουρκία, με την αντίπαλο του να έχει αρκετούς αναπληρωματικούς στη σύνθεση της. Σκόρερ και των δύο τερμάτων του «τριφυλλιού» ο Δώνης. Ανέβηκαν κατακόρυφα οι «πράσινοι» με την είσοδο του Κουρμπέλη στο δεύτερο 45λεπτο.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε πρόβλημα στην άμυνα αλλά κυρίως στα χαφ, αφού δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα και να κάνει παιχνίδι (δεν ξεκίνησε βασικός ο Κουρμπέλης, ενώ οι Ζαχίντ και Κολοβός δεν έδειξαν να μπορούν να βοηθήσουν). Η Μπεσίκτας είχε εξ αρχής τον έλεγχο του ματς, εμφανίστηκε γρηγορότερη στις αντιδράσεις της, άγγιξε το γκολ στο 5’με το δοκάρι του Ουμούτ και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 12′.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού είχε ανέβει πολύ ψηλά, οι Τούρκοι βρήκαν ελεύθερο γήπεδο με τον Λενς και εκείνος την κατάλληλη στιγμή πάσαρε για τον νεαρό Ερντέμ, που έκανε το 1-0 με πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

Αφού ξεπέρασε την “τρικυμία” των πρώτων 15 λεπτών, ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές και είχε δοκάρι στο 19′ με Χατζηγιοβάνη. Παρά την καλή εικόνα που έδειξε μεσοεπιθετικά σε αυτό το διάστημα, τα προβλήματα στα μετόπισθεν συνεχίστηκαν και δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Ο Οκτάι έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από τη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε από τα όρια της για το 2-0. Στη φάση, η άμυνα του “τριφυλλιού” είχε μια παθητική αντίδραση.

Λίγο πριν βγει το πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φτάσει σε γκολ, το οποίο όμως ακυρώθηκε λανθασμένα. Ο Ζαχίντ την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Μακέντα που ήταν εντός μεγάλης περιοχής και καλυπτόταν, αλλά το γκολ που πέτυχε δεν μέτρησε λόγω υπόδειξης οφσάιντ.

Η είσοδος του Κουρμπέλη στην επανάληψη και η τοποθέτηση του δίπλα στον Χρήστο Δώνη…. συμμάζεψε μεσοαμυντικά τον Παναθηναϊκό. Το «τριφύλλι» κυριάρχησε, έχασε με το… καλημέρα στην επανάληψη ευκαιρίες να σκοράρει –με μεγαλύτερη το τετ-α-τετ του Μακέντα- και τελικά μείωσε σε 2-1.

 Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ινσούα έφερε και πάλι την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Δώνης έκανε το σουτ με το αριστερό και την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1. Το «τριφύλλι» συνέχισε να παίζει επιθετικά και στο 72’ δεν πήρε… καραμπινάτο πέναλτι από τον διαιτητή, σε μαρκάρισμα στον Δώνη.

Ο Παναθηναϊκός δεν το έβαλε κάτω, εντυπωσίασε με την εικόνα του και έφτασε τελικά στο τελικό 2-2 (δεν δέχθηκε ούτε μια φάση στην εστία του στην επανάληψη). Στο 81′ ο Ζαχίντ δικαιολόγησε τον προπονητή του για την επιμονή του, να τον φέρει στην ομάδα, με μια υπέροχη μπαλιά βρήκε τον Δώνη που πέτυχε δεύτερο γκολ κόντρα στους Τούρκους, βγαίνοντας νικητής στο τετ-α-τετ με τον αντίπαλο πορτιέρε.

 

 

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ