Ρουμανία: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης

Χιλιάδες διαδηλωτές στη Ρουμανία βγήκαν το Σάββατο στους δρόμου του Βουκουρεστίου ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης.

«Κλέφτες» και «Παραιτηθείτε» ήταν μεταξύ των συνθημάτων που φώναζαν οι διαδηλωτές στη Ρουμανία – 24.000 ο αριθμός τους σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpress, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης, κρατώντας, πολλοί εξ αυτών, σημαίες της χώρας.

«Η χώρα προχωράει σε λάθος κατεύθυνση, δεν υπάρχει κανένα μέλλον για τους νέους εδώ» είπε ο Μπόγκνταν Ιλιέσκου, ένας φοιτητής ιατρικής, ηλικίας 19 ετών.

«Θέλουμε μια κυβέρνηση που εργάζεται για εμάς, όχι για τα συμφέροντά της» σημείωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο 60χρονος Λένουτα Ιάνκου εξήγησε ότι διαδηλώνει κατά της «αδικίας που βιώνει καθημερινά», της διαφθοράς της πολιτικής τάξης και ενός απαρχαιωμένου συστήματος υγείας στη Ρουμανία.

Τόσο ο 19χρονος όσο και ο 60χρονος συμμετείχαν στη διαδήλωση των 80.000 ανθρώπων, πριν από έναν χρόνο, στις 10 Αυγούστου του 2018, την οποία διέλυσαν με τη βία οι δυνάμεις ασφαλείας, με τη χρήση δακρυγόνων, νερού υπό πίεση και γκλομπ.

Περισσότεροι από 450 άνθρωποι είχαν τραυματιστεί και 700 είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

Οι διαδηλωτές στο Βουκουρέστι απέτισαν, επίσης, φόρο τιμής στην Αλεξάντρα και τη Λουίζα, τις δύο έφηβες που απήγαγε και δολοφόνησε ένας μηχανικός, δύο υποθέσεις που συγκλόνισαν τη χώρα.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ