Κούρευε τους αστέγους δωρεάν για 11 χρόνια ώσπου του έκαναν ένα ανέλπιστο δώρο

Προσφορά αγάπης σε αστέγους: Ένας κουρέας, πήρε μια δύσκολη απόφαση με στερήσεις για τον ίδιο, προκειμένου να βοηθήσει τους συνανθρώπους του. Για 11 χρόνια, έστηνε και μάζευε ένα υπαίθριο κουρείο. Στόχος του, να βοηθήσει αστέγους και το έκανε αφιλοκερδώς

Προσφορά αγάπης σε αστέγους: Η καλοσύνη που έδειχνε επέστρεψε στον ίδιο

11 χρόνια μπορεί να ήταν πολλά. Όχι όμως για τον Brennon Jones. Εκείνος είχε το κουράγιο, την ανθρωπιά να αντέξει και να υπομείνει. Να υπομείνει τις όποιες στερήσεις του προκαλούσε η απόφασή του να στήνει και να μαζεύει κάθε μέρα ένα υπαίθριο κουρείο, στα πεζοδρόμια και στις γωνίες των δρόμων της Φιλαδέλφεια. Από εκείνο το σημείο, περνούσαν σε ημερήσια βάση περίπου 20 άστεγοι για να τους περιποιηθεί ο Brennon.

Αυτή η απόφαση, δηλαδή το να συνεισφέρει αφιλοκερδώς στην Κοινότητα με ό,τι περνάει (κυριολεκτικά) από το χέρι του, στηριζόμενος στο moto «πρόσφερε ό,τι μπορείς, διέδωσε την Αγάπη», τελικά απέδωσε και για τον ίδιο τον Brennon. Απέδωσε, χωρίς ο ίδιος να έχει ζητήσει ποτέ κάτι σε αντάλλαγμα.

Προσφορά αγάπης σε αστέγους: Μια τυχαία συνάντηση του άλλαξε την ζωή

Μια τυχαία συνάντηση στο δρόμο με τον -άγνωστο ως τότε- Sean Johnson και μερικούς μήνες αργότερα ένα τηλεφώνημα από το ίδιο άτομο. Του ζήτησε να βρεθούν σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Όταν ο Brennon έφτασε στο σημείο, αντίκρισε ένα ολοκαίνουργιο κουρείο και τον ίδιο τον Johnson να του προσφέρει τα κλειδιά. Του είπε χαρακτηριστικά: «Αν σου αρέσει είναι δικό σου».

Η κατάφαση δεδομένη, όπως επίσης δεδομένη ήταν και η απόφαση να συνεχίσουν να βοηθούν τους αστέγους. Πλέον δεν βρίσκονται σε ένα άστεγο κουρείο. Κάθε Δευτέρα, η μέρα είναι αφιερωμένη στην εξυπηρέτηση τους η οποία πλαισιώνεται από ένα πλήρες γεύμα.

«Για εμάς είναι απλά ένα κούρεμα. Για αυτούς είναι το κέρδος της χαμένης αυτοεκτίμησης», μας υπενθυμίζει ο Jones.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ