Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με νέες επιθέσεις

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) υποσχέθηκε την Κυριακή (11/8) να εντείνει τη «μάχη» της εναντίον του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ και των Κούρδων συμμάχων του στη Συρία, στο δεύτερο παρόμοιο βίντεο, που δημοσιεύει στο μέσο προπαγάνδας της, μετά την εδαφική ήττα της τον Μάρτιο.

Τους τελευταίους μήνες, το Ισλαμικό Κράτος διέπραξε σειρά επιθέσεων, ιδίως εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στα πρώην προπύργιά του στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία.

Η πτώση του «χαλιφάτου» που είχε αυτοανακηρύξει το Ισλαμικό Κράτος το 2014 ανακοινώθηκε στις 23 Μαρτίου μετά τη κατάκτηση του τελευταίου προπυργίου των τζιχαντιστών στην ανατολική Συρία, έπειτα από την επίθεση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS), όπου κυριαρχούν οι Κούρδοι μαχητές και στηρίζονται από τον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών.

Όμως, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και «πυρήνες εν υπνώσει» παραμένουν διασκορπισμένοι σε περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση του Πενταγώνου, η τζιχαντιστική οργάνωση επιχειρεί να «αναδυθεί εκ νέου στη Συρία».

«Η φωτιά της μάχης μεταξύ ημών και εκείνων (των κουρδικών δυνάμεων και των συμμάχων τους) άναψε και πάλι και θα ενταθεί» απειλεί το Ισλαμικό Κράτος σε ένα βίντεο προς του υποστηρικτές του.

Η τελευταία επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση, έγινε στις 7 Αυγούστου. Πέντε άνθρωποι, μεταξύ τους 3 παιδιά, σκοτώθηκαν σε μια επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Καχτανίγια, στην επαρχία Χασάκα, που ελέγχουν οι Κούρδοι.

Το βίντεο, διάρκειας περίπου 10 λεπτών, περιλαμβάνει σκηνές με αποκεφαλισμούς και με πυροβολισμούς ανθρώπων που παρουσιάζονται ως Κούρδοι μαχητές, που απήχθησαν από τους τζιχαντιστές.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ