Χονγκ Κονγκ: Ματαιώθηκαν οι πτήσεις λόγω της καθιστικής διαμαρτυρίας

Η κινεζική κυβέρνηση ενίσχυσε σήμερα την καταγγελία των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ, λέγοντας πως βλέπει «ενδείξεις τρομοκρατίας» πίσω από τη βίαιη αμφισβήτηση της εξουσίας…

Ματαιώθηκαν σήμερα οι πτήσεις προς και από το Χονγκ Κόνγκ εξαιτίας της έκτασης που έχει λάβει μια διαδήλωση στο κύριο τέρμιναλ του αεροδρομίου, όπου έχουν συγκεντρωθεί σήμερα 5.000 διαδηλωτές.

«Οι ριζοσπαστικοί διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ έχουν επανειλημμένα χρησιμοποιήσει εξαιρετικά επικίνδυνα αντικείμενα για να επιτεθούν σε αστυνομικούς, κάτι που αποτελεί ήδη ένα σοβαρό έγκλημα και αποκαλύπτει τις πρώτες ενδείξεις τρομοκρατίας», τόνισε από το Πεκίνο ο Γιάνγκ Γκουάνγκ, εκπρόσωπος του Γραφείου Υποθέσεων του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο.

Ο ίδιος τόνισε πως το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται σ’ένα κρίσιμο σταυροδρόμι έπειτα από δύο μήνες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και πως η βία εκεί πρέπει να σταματήσει.

Ο Γιάνγκ Γκουάνγκ υποστήριξε την αστυνομία όσον αφορά τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις διαμαρτυρίες και τόνισε πως αυτοί που νοιάζονται για την πόλη θα πρέπει να ταχθούν κατά της βίας.

Στο μεταξύ, το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε πως ματαιώνονται σήμερα όλες οι πτήσεις που αναχωρούν ή φθάνουν σ’ αυτό λόγω της έκτασης που έχει λάβει μια ειρηνική διαδήλωση που συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα στο κύριο τέρμιναλ του αεροδρομίου.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως 5.000 διαδηλωτές βρίσκονται σήμερα μέσα στο τέρμιναλ.

«Με εξαίρεση τις πτήσεις αναχώρησης για τις οποίες έχει τελειώσει το τσεκ-ιν και τις πτήσεις άφιξης που βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν προς το Χονγκ Κονγκ, όλες οι άλλες πτήσεις ματαιώθηκαν για το υπόλοιπο της ημέρας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αερολιμενική αρχή.

Πρόκειται για μια μείζονα απόφαση γι’ αυτό το αεροδρόμιο, που είναι διεθνώς γνωστό για την αποτελεσματικότητά του και που ήταν το 2018 το όγδοο πιο πολυσύχναστο στον κόσμο, με 74 εκατομμύρια επιβάτες.

Η αίθουσα αφίξεων του κύριου τέρμιναλ του αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ αποτελεί από την Παρασκευή το θέατρο μιας εντυπωσιακής καθιστικής διαμαρτυρίας.

Χιλιάδες διαδηλωτές, οι περισσότεροι ντυμένοι στα μαύρα, έχουν συγκεντρωθεί εκεί για να «υποδέχονται» και να ευαισθητοποιούν τους ξένους επισκέπτες στην κινητοποίησή τους, με τραγούδια, συνθήματα και διανομή φυλλαδίων που εξηγούν το νόημα των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας.

«Οι αερολιμενικές επιχειρήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ διαταράχθηκαν σοβαρά από τις σημερινές συγκεντρώσεις στο αεροδρόμιο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η αερολιμενική αρχή διευκρινίζει πως η οδική κυκλοφορία προς το αεροδρόμιο είναι «πολύ προβληματική» και πως οι χώροι στάθμευσης του αεροδρομίου είναι εντελώς πλήρεις. «Συνιστάται στο κοινό να μην έρχεται στο αεροδρόμιο».

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ