Η VW ψάχνει για ταλέντα


Η VW διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά τον διαγωνισμό Formula Student Germany, μέσα από τον οποίο εντοπίζει ταλέντα μηχανολογίας και τους ετοιμάζει για την εργασία στους κύκλους ενός κολοσσού της αυτοκίνησης. Ομάδες των 6 ατόμων από πανεπιστήμια όλου του κόσμου, διαγωνίζονται στην κατασκευή, την λειτουργία και την οδήγηση μονοθεσίων σε 3 διαφορετικές κατηγορίες: τα αυτοκίνητα με θερμικό κινητήρα, τα ηλεκτρικά και τα αυτόνομα.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη από τις 7 μέχρι τις 11 Αυγούστου, με το Πανεπιστήμιο του Έσλινγκεν να κερδίζει στα θερμικά, αυτό της Ζυρίχης στα ηλεκτρικά και του Μονάχου στα αυτόνομα. Η VW χρηματοδότησε με ετήσιες υποτροφίες ομάδες από πανεπιστήμια της Γερμανίας και του Μονάχου, με τις ομάδες Bremergy Racing από την Βρέμη, DUT Racing Team από το Πολυτεχνείο του Ντελφτ στην Ολλανδία, Ecurie Aix από το Άαχεν, HorsePower Hanover από το Ανόβερο, Lions Racing Team από το Πολυτεχνείο του Μπράουνσβαϊγκ και e-gnitionTeam από το Αμβούργο. Οι νικητές του αγώνα στο Χόκενχαιμ, μαζί με τις 6 προαναφερθείσες ομάδες, θα συμμετάσχουν στον επόμενο γύρο του θεσμού, το Formula Student Spain, που θα λάβει χώρα στο σιρκουί της Καταλονίας.

Συνολικά φέτος στο Formula Student Germany συμμετείχαν περισσότερες από 120 ομάδες, με τον συνολικό αριθμό των φοιτητών να βρίσκεται ανάμεσα στις 3 και τις 5.000. Από αυτούς, οι ιθύνοντες της «ΦάουΒε» καλούνται να εντοπίσουν τα άτομα με τις περισσότερες προοπτικές και να τα εντάξουν στο δυναμικό της εταιρίας, αρχικά στο στάδιο του ειδικευόμενου. Η επόμενη διοργάνωση στην Γερμανία, είναι προγραμματισμένη για το 7ήμερο 17-23 Αυγούστου του 2020.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ