Κώστας Μπακογιάννης: Θα ορκιστεί δήμαρχος στην Ακαδημία Πλάτωνος

Ο Κώστας Μπακογιάννης αναλαμβάνει και επίσημα καθήκοντα δημάρχου Αθηναίων την 1η Σεπτεμβρίου. Και σε μια συμβολική κίνηση αποφάσισε να ορκιστεί σε μια ανοιχτή εκδήλωση την Κυριακή 25 Αυγούστου, στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Στην εκδήλωση αυτή στην Ακαδημία Πλάτωνος, δεν θα ορκιστεί μόνο ο Κώστας Μπακογιάννης δήμαρχος αλλά θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους οι νέοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι. Για πρώτη φορά η ορκωμοσία ενός νέου δημάρχου δεν θα γίνει στο Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά αλλά στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος. Μπακογιάννης: Το αυτο-τρολάρισμα για την… οικογενειακή γκαντεμιά! video

Ο Κώστας Μπακογιάννης επέλεξε να ορκιστεί την Ακαδημία Πλάτωνος γιατί η ιστορική και εμβληματική γειτονιά της Αθήνας αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα καθημερινότητας.

Όπως αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του νέου δημάρχου Αθηναίων, στους δρόμους της συγκεκριμένης γειτονιάς, που είναι γνωστή στα πέρατα της υφηλίου καθώς εκεί λειτούργησε πριν από αιώνες το πρώτο Πανεπιστήμιο του κόσμου, ο Κώστας Μπακογιάννης περπάτησε πολλές φορές τους προεκλογικούς μήνες συζητώντας επί ώρες με τους κατοίκους για τα προβλήματα της καθημερινότητας τους.

Επέλεξε λοιπόν να ορκιστεί εκεί σε μια ανοιχτή για τους Αθηναίους και τις Αθηναίες τελετή, για συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους. Και κυρίως έχει να κάνει με την απόφαση του να δώσει από την πρώτη ώρα που θα αναλάβει τα καθήκοντα του την μάχη της καθημερινότητας στην πόλη, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις 129 γειτονιές των επτά δημοτικών κοινότητων της Αθήνας.

Κι επίσης, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, γιατί η Ακαδημία Πλάτωνος είναι μία από αυτές τις γειτονιές που εκτός από τα μεγάλα τους προβλήματα έχουν κρυμμένους θησαυρούς, σύγχρονους αλλά και ιστορικούς, που στόχος είναι αναδειχθούν αλλάζοντας την εικόνα της πόλης.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ