Έμποροι λευκής σαρκός με αλυσίδα οίκων ανοχής στα χέρια της αστυνομίας

Κύκλωμα που εκμεταλλευόταν γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη τις οποίες έφερνε παρανόμως στην Ελλάδα και στην συνέχεια εκμεταλλευόταν σε σειρά οίκων ανοχής που λειτουργούσε, εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως αποκαλύφθηκε νομιμοποιούσαν την παραμονής τους στην χώρα, μέσω πλαστών βεβαιώσεων εισόδου-εξόδου και ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων.

Κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν για την υπόθεση αυτή 6 άτομα, εκ των οποίων 4 αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εμπορίας ανθρώπων, πλαστογραφίας, παραβίασης σφραγίδων καθώς και για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων.

Την υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία πραγματοποίησε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας καθώς και σε δύο οίκους ανοχής.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης και την ανάλυση του συγκεντρωθέντος υλικού διακριβώθηκε πλήρως η δράση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία λειτουργούσε τουλάχιστον από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας, γυναίκες από χώρες της ανατολικής Ευρώπης (κυρίως από Μολδαβία) και με την υπόσχεση για την εξεύρεση νόμιμης εργασίας στη χώρα μας με μεγάλες χρηματικές απολαβές, αποσπούσαν τη συναίνεσή τους προκειμένου να έλθουν στη χώρα μας.

Μετά την άφιξη τους, αρχικά τις μετέφεραν σε σπίτια σε περιοχή της Αττικής, επιτηρώντας πλήρως τις κινήσεις καθώς και τις μετακινήσεις τους, ενώ στη συνέχεια είτε με τη χρήση ψυχολογικής βίας και απειλών είτε με το πρόσχημα αποπληρωμής χρέους, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται για λογαριασμό τους σε οίκους ανοχής που εκμεταλλεύονταν.

Επιπλέον, για τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους, νομιμοποιούσαν την παραμονή των γυναικών στην χώρα μας, είτε μέσω πλαστών σφραγίδων εισόδου και εξόδου επί των διαβατηρίων τους, είτε μέσω πλαστών ιατρικών γνωματεύσεων για τη χορήγηση δελτίου ασύλου. Επιπρόσθετα, σε πολλές περιπτώσεις, οι δράστες ζητούσαν ως αντάλλαγμα από τις γυναίκες-θύματα, να στρατολογήσουν ομοεθνής τους με σκοπό να εργαστούν σε οίκους ανοχής.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Το χρηματικό ποσό των 31.970 ευρώ
  • Δύο διαβατήρια
  • Τέσσερα κινητά τηλέφωνα
  • Έγγραφα και σημειώσεις αναφορικά με τη λειτουργία των οίκων ανοχής
  • Ένα αυτοκίνητο

Παρασχέθηκε αρωγή και προστασία σε δύο γυναίκες, θύματα εμπορίας ανθρώπων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here