«Οδύσσεια» για τους τουρίστες με προορισμό τη Σαμοθράκη


Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι η «οδύσσεια» των τουριστών και των μόνιμων κατοίκων της Σαμοθράκης, αφού το Azores Express, ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, που ήρθε να την εξυπηρετήσει μέχρι το τέλος Αυγούστου, λόγω των βλαβών στα καράβια της εταιρίας SAOS Ferries.

Η εταιρία στην οποία ανήκει το πλοίο AZORES EXPRESS έχει εκδηλώσει εγγράφως την πρόθεσή της να αποσύρει το πλοίο από τη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη καθώς το λιμάνι της Καμαριώτισσας παρουσιάζει ιδιαιτερότητες, οι οποίες σε συνδυασμό με τον καιρό που επικρατεί καθιστούν την πρόσβαση του πλοίου σε αυτό ιδιαιτέρως επικίνδυνη.

Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας επιχειρεί την εξεύρεση λύσης για τη σύνδεση της Σαμοθράκης με την ηπειρωτική Ελλάδα, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί, πλην όμως η εξεύρεση λύσης είναι δύσκολη καθώς όλες οι ακτοπλοϊκές γραμμές της χώρας παρουσιάζουν μεγάλη κίνηση λόγω Δεκαπενταύγουστου.

Στο νησί γίνεται έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και γενικά εξελίσσεται μία επιχείρηση ώστε η πλοιοκτήτρια εταιρία να πεισθεί και να αφήσει το πλοίο στη γραμμή μέχρι το τέλος Αυγούστου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Προφανώς, θα υπάρξει συνέχεια επί του θέματος.

Πηγή:inkomotini.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ