Φωτιά ΤΩΡΑ στη Σαμοθράκη: Καλύτερη η εικόνα από την πυρκαγιά στην Καμαριώτισσα


Φωτιές στην Ελλάδα – Όλες οι ειδήσεις: Περιορίζεται όπως όλα δείχνουν η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας (12/8) στη Σαμοθράκη.

«Φαίνεται να έχει περιοριστεί και ελεγχθεί το μέτωπο της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε απόψε (σ.σ. χθες Δευτέρα) στις 20:45 σε χορτολιβαδική έκταση νότια-νοτιοδυτικά της Καμαριώτισσας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, περίπου τρεις ώρες μετά την εκδήλωσή της, ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας.

Διευκρίνισε ότι «εκτός απροόπτου, η κατάσταση δείχνει να είναι υπό έλεγχο», καθώς η φωτιά έφτασε στη θάλασσα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Σαμοθράκης να παραμένουν στην περιοχή καθώς υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες, ενώ εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή επικοινώνησαν μαζί του και παρακολουθούν την εξέλιξη της επιχείρησης κατάσβεσης ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ συνεχής είναι η επικοινωνία του δημάρχου Σαμοθράκης και με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ