Λονδίνο: Διαδηλωτές κατά της κλιματικής αλλαγής έριξαν κόκκινη μπογιά στην πρεσβεία της Βραζιλίας

Διαδηλωτές κατά της κλιματικής αλλαγής έριξαν κόκκινη μπογιά στην πρεσβεία της Βραζιλίας, σήμερα, στο Λονδίνο, διαμαρτυρόμενοι για τη ζημιά που γίνεται στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου και εναντίον αυτού που περιγράφουν ως βία εναντίον των αυτοχθόνων που ζουν εκεί.

Δύο ακτιβιστές της οργάνωσης Extinction Rebellion σκαρφάλωσαν σ’ ένα γυάλινο σκίαστρο πάνω από την είσοδο της πρεσβείας και δύο άλλοι χρησιμοποίησαν κόλλα για να κολλήσουν στα παράθυρα.

Κόκκινα αποτυπώματα χεριών και λωρίδες κόκκινης μπογιάς υπάρχουν σε όλη την πρόσοψη, καθώς και συνθήματα όπως «Όχι άλλο αίμα ιθαγενών» και «Για την άγρια ζωή».

Η Extinction Rebellion, η οποία είχε προκαλέσει εκτεταμένη αναταραχή για αρκετές εβδομάδες νωρίτερα φέτος στο κέντρο του Λονδίνου, ανακοίνωσε πως οι διαδηλωτές με τη διαμαρτυρία τους έχουν στόχο να καταγγείλουν την κυβέρνηση της Βραζιλίας για «εγκεκριμένες από το κράτος παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων και οικοκτονία».

Η οργάνωση ανέφερε πως η διαμαρτυρία προγραμματίσθηκε ώστε να συμπέσει με μια πορεία αυτοχθόνων γυναικών που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Μπραζίλια και πως ανάλογες δράσεις λαμβάνουν χώρα σε πρεσβείες της Βραζιλίας στη Χιλή, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Ελβετία και την Ισπανία.

Η πρεσβεία της Βραζιλίας στο Λονδίνο δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ