Μητσοτάκης: Πρώτο μας μέλημα η προστασία της ανθρώπινης ζωής


Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να ενημερωθεί για την φωτιά στην Ευβοια. Εξήρε την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξερχόμενος από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής ανέφερε: «Βρίσκομαι εδώ για να πω με τη σειρά μου ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άνδρες και της γυναίκες της Πυροσβεστικής, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των δήμων. Πρώτο μας μέλημα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά των περιουσιών. Γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού είναι μεγάλη. Θα ζητήσω από τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό και θέλω να πιστεύω ότι και με την βοήθεια του καιρού τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Οι πυροσβέστες είναι ξάγρυπνοι, κουρασμένοι και χωρίς φαγητό αλλά πρέπει να ξέρουν ότι η προσπάθειά τους απολαμβάνει του σεβασμού όλης της ελληνικής κοινωνίας.

Τέλος να σας ενημερώσω ότι το πρωί της Τετάρτης περιμένουμε τα 4 καναντέρ από Κροατία και Ιταλία καθώς ζητήσαμε την βοήθεια από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό κι εδώ φαίνεται και η σημασία της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ