Στην Εύβοια ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Για την Εύβοια αναχωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο πύρινο μέτωπο από στελέχη της Πυροσβεστικής και της ΓΓΠΠ στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής «Όλυμπος».

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Διαχείριση Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη αλλά και τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον κ. Στυλιανίδη, ο οποίος ηγήθηκε της πρωτοβουλίας προκειμένου να υπάρξει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και συνδρομή στις πυροσβεστικές επιχειρήσεις στην Εύβοια.

«Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της θα μας συνοδεύουν για πολλά χρόνια ακόμα. Επιβάλλεται η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να μεταφραστεί έμπρακτα, σε δράσεις που θα υποστηρίξουν τα πιο ευάλωτα κράτη, ειδικά αυτά του ευρωπαϊκού νότου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον Χρήστο Στυλιανίδη, πως σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σκοπεύω να ηγηθώ της προσπάθειας ο μηχανισμός να αποκτήσει τις μόνιμες και σταθερές δομές που χρειάζεται για να μπορεί να συνδράμει σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα η οποία θα βρίσκεται σε ανάγκη», ανέφερε ο πρωθυπουργός, σχετικά με τον μηχανισμό RescEU.

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε πως «υπήρξε πρωτόγνωρος συντονισμός στην εκκένωση των χωριών και στον τρόπο που προστατεύτηκαν οι ανθρώπινες ζωές και οι περιουσίες τους. Έκανε εντύπωση στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών ο όλος συντονισμός και η διαδικασία» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «αναμένουμε βοήθεια και από την Κροατία, παρά την υψηλή επικινδυνότητα που υπάρχει και εκεί για πυρκαγιές».

«Σώθηκαν ανθρώπινες ζωές και αυτό είναι το πιο σημαντικό», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ