Φιλαδέλφεια: Ένοπλος άνοιξε πυρ και τραυμάτισε έξι αστυνομικούς


Συνελήφθη μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις ο ένοπλος που άνοιξε πυρ και τραυμάτισε έξι αστυνομικούς στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης Έρικ Γκριπ μέσω Twitter.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί πώς οι Αρχές έπεισαν τον άνδρα, που σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ ονομάζεται Μόρις Χιλ και είναι 36 ετών, να βγει από το σπίτι όπου είχε ταμπουρωθεί.

Αρκετές ώρες αφότου ξεκίνησε το περιστατικό (σ.σ. απόγευμα τοπική ώρα), έγινε γνωστό ότι ειδικές δυνάμεις απελευθέρωσαν δύο αστυνομικούς που κράταγε ομήρους ο ένοπλος, που φαίνεται πως είχε στη διάθεσή του τουλάχιστον ένα τουφέκι εφόδου και αρκετά πυρομαχικά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, η κατάσταση της υγείας των τραυματιών δεν εμπνέει ανησυχία.

Πώς ξεκίνησε το περιστατικό

Σύμφωνα με τις Αρχές, το περιστατικό ξεκίνησε όταν αστυνομικοί πήγαν να εκτελέσουν ένταλμα έρευνας που σχετιζόταν με διακίνηση ναρκωτικών στη συνοικία Τιόγκα-Νάισταουν (Tioga-Nicetown) και ο ύποπτος άρχισε να πυροβολεί.

Οι διαπραγματευτές δοκίμασαν κάθε τρόπο επικοινωνίας με τον ένοπλο -τον κάλεσαν στο τηλέφωνο, χρησιμοποίησαν τηλεβόα και ζήτησαν από συγγενικό του πρόσωπο να παρέμβει- στην προσπάθειά τους να τον πείσουν να παραδοθεί.

Η αστυνομία είχε προχωρήσει νωρίτερα και στη σύλληψη ενός δεύτερου άνδρα. Μέσα στο σπίτι όπου βρισκόταν ο ένοπλος είχαν εγκλωβιστεί δύο αστυνομικοί και τρεις πολίτες.

Η αστυνομία έδωσε εντολή στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους και ζήτησαν από περαστικούς να αποφεύγουν το σημείο.

Σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα, ο δράστης μεταδίδει απευθείας το επεισόδιο μέσω Facebook. Κατά την αστυνομία, είναι εφοδιασμένος με τουλάχιστον ένα ισχυρό τουφέκι και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του πρώτου δράστη

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για το συμβάν, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Το περιστατικό καταγράφεται έπειτα από μια σειρά πρόσφατων επιθέσεων ενόπλων στις Πολιτείες της Καλιφόρνιας, του Τέξας και του Οχάιο όπου χρησιμοποιήθηκαν ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου.

«Είμαι λίγο θυμωμένος που κάποιος έχει όλον αυτό τον οπλισμό, όλη αυτή την ισχύ πυρός, όμως αυτό θα το συζητήσουμε κάποια άλλη μέρα», σχολίασε ο δήμαρχος της Φιλαδέλφειας Τζιμ Κένι αφού επισκέφθηκε έναν από τους τραυματίες αστυνομικούς στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ