Εμπρηστής επιτέθηκε με μανία σε πυροσβέστες στον Πύργο και προκάλεσε τροχαίο (pic)


Πρωτοφανές ήταν το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (14/08) ανάμεσα σε άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, κατά την διάρκεια προσαγωγής ενός 58χρονου άντρα με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, η σύλληψη του 58χρονου έγινε στην περιοχή ανάμεσα στην Αλφειούσα και το Επιτάλιο. Κατά την προσαγωγή του στην υπηρεσία με όχημα της Πυροσβεστικής, ο 58χρονος όρμησε με μανία στον οδηγό και τους άλλους δύο πυροσβέστες, χτυπώντας τους. Ο οδηγός στην προσπάθειά του να τον αποφύγει και να αμυνθεί, σταμάτησε απότομα το όχημα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο υπηρεσιακό όχημα που ακολουθούσε ακριβώς πίσω.

Ο δράστης συνέχισε να είναι επιθετικός και εξαγριωμένος με αποτέλεσμα να λάβει διαστάσεις η συμπλοκή και κάποιοι από τους πυροσβέστες να τραυματιστούν.

Ο 58χρονος κατηγορείται ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, για πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα του δήμου Πύργου, στην Ηλεία.

Συλλήψεις σε Χίο και Μεσσηνία

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν τις τελευταίες 48 ώρες για εμπρησμούς σε περιοχές της Μεσσηνίας, της Ηλείας και της Χίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σήμερα, Πέμπτη 14 Αυγούστου 2019, συνελήφθη ένας 52χρονος, ο οποίος κατηγορείται, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, για διαδοχικές εστίες πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας – Τρίπολης, καθώς και σε ξερά χόρτα σε πρανές της παλαιάς εθνικής οδού Τσακώνας – Καλού Νερού, του δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία.

Επίσης, συνελήφθησαν χθες Τετάρτη (14/8), στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χίου, δύο αλλοδαποί, ως υπαίτιοι πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε δασική έκταση, στη θέση Μεγάλη Βίγλα – Κακιά Λαγκάδα, της περιοχής Πάρπαντα, της Δ.Ε. Καρδαμύλων, στη Χίο. Ενημερώθηκε σχετικά και ο αρμόδιος Αντιεισαγγελέας.

Με πληροφορίες από Αθηναϊκό / Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και ilialive.gr


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ