Φρίκη: Έβαζαν σπέρμα γουρουνιού σε σαμπουάν

Δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν ανακάλυψαν την κομπίνα που είχαν στήσει

Αντιμέτωπες με ένα πολύ περίεργο περιστατικό είναι οι αυστραλιανές Αρχές, μετά τα όσα ανακάλυψαν για δύο κτηνοτρόφους της δανέζικης εταιρείας «GD Pork».

Ο Henning Laue, 74 ετών, και ο Torben Soerensen, 39 ετών, κατηγορούνται παράνομη διακίνηση σπέρματος από τη Δανία που πραγματοποιήσαν από τον Μάιο του 2009 μέχρι και τον Μάρτιο του 2017.

Οι δύο συνεργάτες της «GD Pork» με αυτόν τον ήθελαν να δημιουργήσουν το «Σούπερ Γουρούνι». Το σπέρμα εισάγονταν παράνομα στην χώρα, μέσα σε μπουκάλια σαμπουάν και η μεταφορά τους γινόταν με τις αποσκευές Δανών επισκεπτών ή και μετόχων της εταιρείας.

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Αυστραλίας. «Η “GD Pork”, προσπαθούσε να κερδίσει τους ανταγωνιστές της με αθέμιτα μέσα, εισάγοντας παράνομα σπέρμα χοίρων», δήλωσε Bridget McKenzie και τόνισε ότι δεν θα υπάρξει ανοχή στην υπόθεση.

Θα πρέπει να επισημανθεί πως η Αυστραλία έχει ιδιαίτερα αυστηρούς κανονισμούς για την εισαγωγή γενετικού υλικού χοίρων από την Ευρώπη, λόγω του αφρικανικού πυρετού (πανώλη). Παράλληλα οι Δανέζικοι χοίροι είναι πολύ πιο γόνιμοι από τους Αυστραλιανούς καθιστώντας τους ελκυστικούς για τους κτηνοτρόφους.

Οι δύο συνεργάτες της εταιρείας κινδυνεύουν με ποινές φυλάκισης και στην «GD Pork» έχει επιβληθεί πρόστιμο 300.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από theguardian.com και huffingtonpost.co.uk

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here