Σκόπια: Ξήλωσαν πινακίδες που λένε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας


Μπορεί οι αρχές στα Σκόπια να αντικατέστησαν τις πινακίδες στα αγάλματα του Μέγα Αλεξάνδρου σημειώνοντας πως ήταν Έλληνας, δεν φαίνεται όμως να συμφωνούν κάποιοι από τους πολίτες.

Η νέα πινακίδα που βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών πρέπει αν μπει παντού αναφέρει σε τρεις διαφορετικές γλώσσες (αγγλικά, αλβανική και της γλώσσας των Σκοπίων) ότι το άγαλμα είναι: «Προς τιμήν του Μεγάλου Αλέξανδρου, ιστορική φυσιογνωμία που ανήκει στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό και στην παγκόσμια πολιτισμική και ιστορική κληρονομία. Εδώ απεικονίζεται ως έφιππος πολεμιστής».

Το ίδιο συμβαίνει και για κάθε άγαλμα που απεικονίζει πρόσωπο της ελληνικής ιστορίας όπως του Φίλιππου του Β’, πατέρα του Αλεξάνδρου, και της μητέρας του Ολυμπιάδας.

Η κίνηση αυτή όμως από την πρώτη κιόλας στιγμή βρήκε κάποιους να αντιδρούν και να βανδαλίζουν τις νέες πινακίδες. Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της νύχτας άγνωστοι αφαίρεσαν την επιγραφή από το άγαλμα του Φιλίππου και προκάλεσαν φθορές στην πινακίδα της Ολυμπιάδας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο MIA.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ