Λίνα Νικολακοπούλου: Συνεργασία-έκπληξη για την καταξιωμένη δημιουργό


Η Λίνα Νικολακοπούλου πρόκειται να κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία και μίλησε γι» αυτήν.

Η δημιουργός με τη στιχουργική δεινότητα αποκάλυψε λεπτομέρειες και μεταξύ άλλων ανέφερε όσα τη γεμίζουν και την κάνουν να χαίρεται μέσα στη μέρα της.

Είκοσι εξι χρόνια μετά, το τρα­γούδι «Να «χε η νύχτα άκρη» πα­ραμένει επίκαιρο;

«Το 1993, όταν κυκλοφόρησε το τραγούδι, σε μουσική του Δημή­τρη Παπαδημητρίου, ερμηνευμένο έξοχα από την Ελευθερία Αρβανιτάκη, αγαπήθηκε από τον κόσμο ακριβώς γιατί έμοιαζε να ξεπηδά α­βίαστα από την παράδοση.

Η πρό­ταση της ορχήστρας Smyrna να το συμπεριλάβει στο ρεπερτόριο της μου έδωσε χαρά, γιατί επαλήθευε με τον καλύτερο τρόπο ότι το τρα­γούδι «μιλάει» ακόμα και στις νεό­τερες γενιές. Είναι ωραίο να βλέ­πεις να παίζουν και να τραγουδούν με χάρη και χαρά νέα κορίτσια τα παραδοσιακά μας τραγούδια, αλ­λά να έχουν και την πρόθεση να εμπλουτίζουν το ρεπερτόριο τους με ό,τι γειτονεύει αρμονικά με τους ρυθμούς και τις μελωδίες που μας συγκινούν και μας υπενθυμίζουν τρυφερά την ταυτότητα μας».

Ποια είναι τα επόμενα βήματα αυτής της συνεργασίας;


«Υπάρχουν πολλές ιδέες που μπο­ρούν να πάρουν σάρκα και οστά μες στην επόμενη χρονιά. Προς το παρόν, διαλέγουμε βήμα βήμα τα δικά μου τραγούδια, που θα είχε νόημα να εναρμονίσει η ορχή­στρα».

Ο πολιτισμός και η τέχνη μπο­ρούν να λειτουργήσουν ως αντί­βαρο στην οικονομική, κοινωνική και ηθική κρίση που ζούμε;


«Ασφαλώς. Όλοι χρειαζόμαστε την ομορφιά, την ανάσα και την παρη­γοριά που μας δίνει η τέχνη κι ο πολιτισμός».

Πώς επαναφορτίζεστε;

«Σηκώνω το βλέμμα μου και κοιτά­ ζω την Ακρόπολη. Πίνω έναν καφέ σ» ένα ήσυχο καφενείο. Βλέπω μια ωραία ταινία. Κάνω ένα μεγάλο περίπατο. Ευχαριστώ που είμαι υ­γιής και ζωντανή, και θέλω ακόμα να δώσω και να πάρω τα δώρα της ζωής», είπε στο Τηλέραμα.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ