Ρίχνουν παγάκια στα ψυγεία για να μην ανάψει! (+video)

Μέχρι τώρα είχαμε δει τους μηχανικούς της Formula 1 να τοποθετούν ξηρό πάγο εμπρός από τα ψυγεία των μονοθεσίων, προκειμένου να διατηρούν τη θερμοκρασία υπό έλεγχο. Όμως ανθρώπους να πετάνε παγάκια από συσκευασία του σούπερ μάρκετ στους αεραγωγούς του κινητήρα, ομολογουμένως είναι σπάνιο θέαμα.

Σε αυτή την απλοϊκή, αλλά καθόλα αποτελεσματική μέθοδο, κατέφυγαν Γερμανοί ώστε να μην έχουν δράματα σε έναν αγώνα dragster. Η 9ff είναι από τους πιο ακραίους βελτιωτές Porsche που κυκλοφορούν, με τα δημιουργήματά της να φτάνουν -ή και να υπερβαίνουν- τους 1.000 ίππους. Η ανώτερη έκδοση που διατίθεται είναι ένα πακέτο βελτίωσης που στέλνει την ισχύ στους 1.200 ίππους, όμως για τους «icemen» του video δεν ήταν αρκετοί. Η συγκεκριμένη Turbo αποδίδει 400 άλογα παραπάνω, ήτοι συνολικά 1.600! Ή, για να το θέσουμε συγκριτικά, 100 ίππους περισσότερους από την Bugatti Chiron.

Η αναφορά του γαλλογερμανικού hypercar δεν έγινε κατά λάθος, καθώς -όλως τυχαίως- βρέθηκε μια μαύρη στο drag event. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην τεθεί αντιμέτωπη με την τερατώδη Porsche. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ας πούμε ότι τα παγάκια έκαναν την δουλειά τους…


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ