Πότε θα καταργηθούν τα τεκμήρια – Όλο το σχέδιο της κυβέρνησης


Στο σχέδιο της κυβέρνησης για την κατάργηση των τεκμηρίων αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, διευκρίνισε ότι για να καταργηθούν τα τεκμήρια θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν και να αρχίσουν να αποδίδουν οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου.

«Μέσα στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος υπάρχουν τέτοιου είδους διατάξεις, που ενισχύουν και τις δύο αυτές έμμεσες τεχνικές ελέγχου για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Μέσα, επίσης, στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος υπάρχει και η σταδιακή κατάργηση των αντικειμενικών τεκμηρίων» σχολίασε επισημαίνοντας πως ακόμα δεν είναι σαφές πότε θα καταργηθούν.

«Αυτό το είχα πει κι εγώ από την πρώτη στιγμή ότι μιλάμε για σταδιακή κατάργηση. Δεν μιλούσε κανείς ποτέ για το 2020, γιατί το 2019 και το 2020 είναι έτη στα οποία θα πρέπει να προχωρήσουν οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου, όπως τα ηλεκτρονικά βιβλία και η ηλεκτρονική τιμολόγηση, που παρουσίασε ο κ. Σταϊκούρας, ο κ. Βεσυρόπουλος και ο κ. Πιτσιλής πριν από λίγες ημέρες. Πρώτα, λοιπόν, αποδίδουν οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου και τα ηλεκτρονικά βιβλία και η ηλεκτρονική τιμολόγηση και όλο το πλέγμα των κινήτρων για χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών και μετά αποσύρονται σταδιακά τα τεκμήρια, τα οποία είναι ένας αναχρονιστικός τρόπος εντοπισμού εισοδημάτων» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ