Ελίφ: Η πρόταση γάμου και η απόρριψη


Η τουρκική σειρά «Ελίφ» είναι γεμάτη ανατροπές.

Ο Κενάν και η Μελέκ στο παρελθόν έζησαν έναν μεγάλο έρωτα, ο οποί­ος, όμως, δεν είχε το τέλος που ήθελαν. Κάποια οικονομικά συμφέροντα τους χώρισαν και εκείνος βρέθηκε παντρε­μένος με την Αρζού, ενώ η Μελέκ ζούσε για χρόνια μία σκληρή και δύσκολη ζωή. Ωστό­σο, τώρα πια όλα αυτά ανήκουν στο παρελ­θόν. Οι δυο τους χτίζουν καθημερινά μία κα­λή σχέση μεταξύ τους, καθώς τους ενώνει η κόρη τους η Ελίφ και η αγάπη τους για τη μικρή.

Η Ελίφ, μάλιστα, είναι και η αιτία που η Μελέκ συμβιβάζεται να μετακομίσει στη βί­λα της οικογένειας Εμίρογλου. Η μικρή θέ­λει να έχει καθημερινή επαφή με τον πατέ­ρα της και την Τουγκτσέ και η Μελέκ δεν της χαλάει χατίρι. Ωστόσο, όσο οι μέρες περνούν ο Κενάν αντιλαμβάνεται πως η αγάπη που τρέφει για τη Μελέκ είναι όπως ακριβώς τότε που την είχε πρωτογνωρίσει.

Ο επιχειρη­ματίας ψάχνει αφορμή συνεχώς για να την πλησιάσει, ενώ μελαγχολεί όταν εκείνη τον αποφεύγει. Μάλιστα, η Αλιγιέ έχει αντιληφθεί πως τα αισθήματα του γιου της παραμένουν δυνατά για τη Μελέκ και νιώθει ενοχές που τόσα χρόνια τον κρατούσε μακριά της. Έτσι και εκείνη τον προτρέπει να μιλήσει στη Μελέκ και να προσπαθήσει να επανορθώσει.

Το ίδιο συμβουλεύει και ο Σελίμ τον αδελφό του. Οι στιγμές, όμως, ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι είναι γεμάτες αμηχανία, καθώς κανείς από τους δύο δεν τολμά να εκφράσει όσα νιώθει.

Η πρόταση γάμου κι η απόρριψηΜελέκΜελέκ

Βλέποντας ο Κενόν πως και π Τουγκτσέ έχει αποδεχθεί σαν δεύτερη μητέρα της τη Μελέκ, παίρνει μία μεγάλη απόφαση. Να της ζητήσει να διαγράψουν για πάντα το παρελθόν, να δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στη σχέση τους και να πα­ντρευτούν.

Ο επιχειρηματίας εκμυστηρεύεται στον Σελίμ τα σχέδια του και εκείνος του υπόσχε­ται να τον βοηθήσει. Έτσι, μια μέρα ο Σελίμ και η Ελίφ ζητούν από τη Μελέκ να τους συνοδεύσει κάπου με το αυτοκίνητο με τον όρο να της κλεί­σουν τα μάτια, καθώς πρόκειται για έκπληξη. Ο Σελίμ μεταφέρει τη Μελέκ στο σημείο ηου του έχει υποδείξει ο Κενάν και στη συνέχεια φεύγει μαζί με την Ελίφ. Ανοίγοντας η Μελέκ τα μάτια της αντικρίζει ένα παραμυθένιο σκηνικό, το οποίο έχει στήσει ο Κενάν. Της ζητάει να τον ακολουθήσει και οι δυο τους κάθονται στο τραπέζι. Τότε, ο επιχειρηματίας βγάζει το μονόπετρο που της είχε δώσει και την πρώτη φο­ρά που ήταν μαζί και της κάνει πρόταση γάμου.

Η Μελέκ είναι σοκαρισμένη και δεν ξέρει πώς να αντιδράσει. Ωστόσο, η απάντηση δεν είναι η αναμενόμενη. Η Μελέκ είναι σαστισμένη και θέλει να φύγει αμέσως από το σημείο, ενώ αρ­νείται να τον παντρευτεί. Παρά τις προσπάθειες του Κενάν να της αλλάξει γνώμη, εκείνη φεύγει τρέχοντας, αλλά δεν γυρνάει στο σπίτι, κα­θώς θέλει να μείνει μόνη της να σκεφτεί.

Ο επι­χειρηματίας επιστρέφει στην έπαυλη, αλλά από τη λυπημένη του έκφραση όλοι αντιλαμβάνο­νται πως τα πράγματα δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. ΗΖεϊνέπ προσπαθεί να εντοπίσει τη Μελέκ, η οποία, όμως, αρνείται να επιστρέ­ψει στην έπαυλη. Η Μελέκ αρνήθηκε την πρό­ταση του Κενάν καθώς πιστεύει πως της ζήτησε να τον παντρευτεί από λύπηση γιατί έμαθε πως χρωστάει ένα τεράστιο ποσό και κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της και όχι γιατί την αγαπάει αλη­θινά.

Λίγες μέρες αργότερα, η Μελέκ παίρνει μία μεγάλη και καθοριστική απόφαση: Να φύγει για πάντα με την Ελίφ. Ετοιμάζει τα πράγματα της και αποκαλύπτει μόνο στη Ζεϊνέπ και στον Σελίμ το σχέδιο της. Όταν έρχεται η μέρα να φύ­γει, όμως, ο Σελίμ ειδοποιεί τον Κενάν.

Ο επιχει­ρηματίας τρέχει προκειμένου να σταματήσει το λεωφορείο που μεταφέρει τη Μελέκ και την κό­ρη του, και τα καταφέρνει διαβάζουμε στο my tv. Τότε, ακόμη μία φορά, εξομολογείται στη Μελέκ τα συναισθήματα του και την παρακαλάει να δώσουν μία ευκαιρία στη σχέση τους. Εκείνη, όμως, βρίσκεται μπρο­στά σε ένα τεράστιο δίλημμα και δεν ξέρει αν πρέπει να ακολουθήσει την καρδιά της ή να φύ­γει μακριά και να τον ξεχάσει για πάντα.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ