Βρούτσης: Καταργείται το ”ηλεκτρονικό φακέλωμα” των εργαζομένων

Μια σημαντική απόφαση ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Έκανε γνωστό ότι βάζει τέλος στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Γιάννης Βρούτσης από αύριο μπαίνει τέλος στο «ηλεκτρονικό φακέλωμα» το οποίο μάλιστα θα έχει και αναδρομική ισχύ.

Παράλληλα τη Δευτέρα θα υπογραφεί η εγκύκλιος, η οποία και θα καταργεί τον βάσιμο λόγο απόλυσης, δηλαδή την υποχρέωση του εργοδότη να αναφέρει στο Σύστημα Εργάνη τους λόγους για τους οποίους απέλυσε έναν εργαζόμενο του.

Ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» και «μεσαιωνική» την διαδικασία να απαιτείται από τον εργοδότη να αναγράφεται ο λόγος της απόλυσης του εργαζομένου. Μίλησε μάλιστα και χαρακτηριστικά παραδείγματα από απολύσεις που έγιναν το διάστημα της ισχύς του νόμου που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι με την αιτιολογία που ανέγραφαν οι εργοδότες οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν θα μπορούσαν να βρουν ποτέ ξανά δουλειά.

Οπως είπε το νομοσχέδιο για τον βάσιμο λόγο απόλυσης ήρθε από τον ΣΥΡΙΖΑ παραμονές των εκλογών της 19ης Ιουνίου και το χαρακτήρισε «επιστροφή στο σκοτεινό παρελθόν». Ανέφερε ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχει ανάλογο πρόσφατο προηγούμενο, εκτός από την Γαλλία το διάστημα από το 1746 έως το 1860.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ