Η Καρενμπάουερ και η… δυσάρεστη διευκρίνιση


Η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ αναγκάζεται να διευκρινίσει ότι δεν απαιτεί να διαγραφεί από το CDU ο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, στην Γερμανία.

Η επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, χρειάστηκε να αποσαφηνίσει χθες Σάββατο ότι δεν ζητεί να κινηθεί διαδικασία διαγραφής από το κόμμα του πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας και πληροφοριών, του Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, αφού σχόλια της κατά τη διάρκεια συνέντευξής της που δημοσιεύθηκε νωρίτερα χθες εκλήφθηκαν από πολλούς ως ένδειξη πως επιδιώκει ακριβώς αυτό.

«Ούτε στη συνέντευξη, ούτε πουθενά αλλού δεν ζήτησα να κινηθεί διαδικασία αποπομπής» του Μάασεν, διαβεβαίωσε μολαταύτα η Κραμπ-Καρενμπάουερ το Γερμανικό Πρακτορείο.

«Το CDU είναι ένα κόμμα με πάνω από 400.000 μέλη. Το γεγονός ότι ο καθένας μας έχει διαφορετικές απόψεις μας κάνει αυτούς που είμαστε, μας κάνει ενδιαφέροντες», συνέχισε.Η Καρενμπάουερ και ο… πόλεμος

Η Κραμπ-Καρενμπάουερ δέχθηκε έντονες επικρίσεις από το εσωτερικό του κόμματος της μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης που παραχώρησε στις εφημερίδες του ομίλου μέσων ενημέρωσης Funke χθες.

«Ο πήχης βρίσκεται ψηλά ως προς τις διαγραφές από το κόμμα και υπάρχουν καλοί λόγοι γι’ αυτό», έκρινε η επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης. Ωστόσο, συμπλήρωσε, «δεν βλέπω από μέρους του κ. Μάασεν καμία συμπεριφορά που να τον συνδέει αληθινά με το CDU πλέον».

Ο Μάασεν καθαιρέθηκε από τη θέση του στη διεύθυνση της υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος (Verfassungsschutz, είναι μεταξύ άλλων αρμόδια για την παρακολούθηση των εξτρεμιστικών οργανώσεων) τον Νοέμβριο του 2018, αφού κατηγορήθηκε πως είναι φίλα προσκείμενος στην άκρα δεξιά.

Προκάλεσε αντιδράσεις κυρίως όταν αμφισβήτησε την αυθεντικότητα ενός βίντεο που κατέγραφε το κυνήγι μεταναστών και προσφύγων από ακροδεξιούς στην πόλη Κέμνιτς πέρυσι — και, κατά συνέπεια, τη θέση της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ για το επεισόδιο.

Ο Μάασεν ερίζει ότι το μείζων κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού έκανε τα τελευταία χρόνια «αριστερή» στροφή: «Δεν έχω αποστασιοποιηθεί εγώ από τις θέσεις του κόμματός μου, το CDU μετακινήθηκε προς τα αριστερά επί των ημερών της πρώην αρχηγού του» Μέρκελ, είχε τονίσει πρόσφατα στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ