ΚΚΕ: Το πλήρες φακέλωμα των εργαζομένων επιδιώκει η κυβέρνηση

Ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στην κυβέρνηση αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε το ΚΚΕ αναφορικά με την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης.

«Τα όσα προκλητικά ισχυρίζεται ο υπουργός Εργασίας ότι με την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης μπαίνει «τέλος στο ηλεκτρονικό φακέλωμα» για τους εργαζόμενους, αλλά και ο ψευτοκαυγάς με τον ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκουν να κρύψουν τον φανερό πόθο των επιχειρηματικών ομίλων που είναι η πλήρης κατάργηση της αποζημίωσης», σχολιάζει με γραπτή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Σχολιάζοντας την τροπολογία της κυβέρνησης, το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ συμπληρώνει: «Άλλωστε, η ίδια η κυβέρνηση με το «ηλεκτρονικό μητρώο των συνδικάτων» και των «ηλεκτρονικών ψηφοφοριών», που έχει εξαγγείλει, επιδιώκει το πλήρες «φακέλωμα» των εργαζομένων που είναι συνδικαλισμένοι και τον ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων. Το κεφάλαιο δεν ανέχεται, ακόμα και προσχηματικές διατάξεις, όπως αυτή για την «δικαιολόγηση των απολύσεων», παρά το γεγονός πως έχει στη διάθεσή του ένα ολόκληρο νομικό οπλοστάσιο, που ψήφισαν μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα των μνημονίων, για να μπορεί να απολύει ελεύθερα».

Καταλήγοντας, το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σημειώνει ότι «την προηγούμενη δεκαετία όλες οι κυβερνήσεις, η μία μετά την άλλη, επέβαλαν διατάξεις που μείωσαν τις αποζημιώσεις και το «κόστος» της απόλυσης στο ελάχιστο, έτσι ώστε η μεγαλοεργοδοσία να έχει λυμένα τα χέρια της».

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ