Εφορία: Αλλάζει η παλιά ρύθμιση – Αυστηρότερα κριτήρια και περισσότερες δόσεις


Την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία επανεξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr το πιθανότερο σενάριο είναι ο διπλασιασμός των δόσεων για φόρο εισοδήματος και ΦΠΑ (από τις 12 δόσεις που είναι σήμερα στις 24 δόσεις).

Στο υπουργείο Οικονομικών ήδη μελετούν τον σχεδιασμό για το μόνιμο πλαίσιο τακτοποίησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με στόχο αυτό να αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για όσους απέκτησαν ή θα αποκτήσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μετά την 01/01/2019.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών θα βρεθεί η νέα πάγια ρύθμιση της Εφορίας.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση θέλει μια ρύθμιση που θα μπορεί να εξασφαλίζει και μεγαλύτερο αριθμό δόσεων από αυτόν που προβλέπει η σημερινή ρύθμιση – τις 12 δόσεις- για τις οφειλές από τακτικούς φόρους και τις 24 για τα χρέη από τις έκτακτες υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr θα εξαιρούνται οι φόροι κληρονομιάς αλλά και οι έκτακτοι φόροι.

Οι θεσμοί από την άλλη, έχουν ήδη διαμηνύσει ότι θα ζητήσουν τη θέσπιση κριτηρίων ώστε να μην είναι «ελεύθερη» η ένταξη στην πάγια ρύθμιση όπως συμβαίνει μέχρι στιγμής.

Έτσι το Φθινόπωρο επί τάπητος θα μπουν πολλά θέματα, όπως η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων, η σύνδεση του αριθμού των δόσεων με το δηλωθέν εισόδημα και στην πάγια ρύθμιση, η εξέταση του περιεχομένου των τραπεζικών λογαριασμών όσων αιτούνται διευκόλυνση στην καταβολή των φόρων αλλά και η θέσπιση ασφαλιστικών δικλίδων ώστε οι φορολογικές υποχρεώσεις μιας χρονιάς να μη μετατίθενται για τα επόμενα έτη.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ