ΑΑΔΕ: Τέλος χρόνου για να δηλώσετε μισθώσεις από Airbnb και Booking

Λήγει σήμερα η προθεσμία δήλωσης των μισθώσεων βραχυχρόνιας διαμονής τύπου Airbnb και Booking του Ιουλίου, στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. 

Όπως ορίζει ο νόμος οι «Δηλώσεις Βραχυχρόνιας Διαμονής» τύπου Airbnb υποβάλλονται μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα από την ημέρα αναχώρησης του μισθωτή από το «Ακίνητο».

Όσοι λοιπόν διαχειριστές μίσθωσαν τα ακίνητά τους μέσω των πλατφορμών Airbnb ή Booking εντός του Ιουλίου και η αναχώρηση των επισκεπτών τους είχε ημερομηνία εντός του προηγούμενου μήνα θα πρέπει έως και σήμερα να δηλώσουν την εν λόγο μίσθωση στην ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ για τις Δηλώσεις Βραχυχρόνιας Διαμονής

Υπενθυμίζεται πως οι «Δηλώσεις Βραχυχρόνιας Διαμονής» τύπου Airbnb δύνανται να τροποποιούνται μέχρι την 28η Φεβρουαρίου του έτους υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και πριν την οριστικοποίηση του «Μητρώου Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής».

Σε περίπτωση ακύρωσης της βραχυχρόνιας μίσθωσης και όταν βάσει πολιτικής ακύρωσης προβλέπεται καταβολή ποσού μισθώματος από τον μισθωτή, υποβάλλεται αρχική «Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής» μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα από την ακύρωση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» οριστικοποιείται το αργότερο μέχρι την 28η Φεβρουαρίου του έτους υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ