Περέιρα: “Όνειρο που γίνεται πραγματικότητα το VAR, έτοιμοι για κάθε αμφιβολία”

Ο Βίτορ Μέλο Περέιρα παρουσίασε το πρότζεκτ VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΕΔ, στην παρουσίαση που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης για την εφαρμογή του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έκανε λόγο για όνειρο που γίνεται πραγματικότητα και τόνισε πως στην ΚΕΔ είναι έτοιμοι να δώσουν εξηγήσεις για κάθε αμφιβολία και αμφισβήτηση.

Ενόψει της πρεμιέρας της Superleague, θα υπάρχουν στα γήπεδα έως 18 κάμερες 4k που θα μεταφέρουν ταχύτατα τις φάσεις στο κέντρο επιχειρήσεων του VAR.

Παρόντες στην παρουσίαση ήταν ακόμα ο VAR Ref. Project Leader, Μιχάλης Κουκουλάκης και ο VAR Project Manager, Αλέξανδρος Χολέβας.Όσα δήλωσε ο Περέιρα

«Είναι μια νέα εποχή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα που μπορούμε να έχουμε το VAR τη φετινή σεζόν.

Όλοι περιμένουμε πως στο τέλος της σεζόν όλοι θα είναι χαρούμενοι με τη νέα τεχνολογία. Η ΕΠΟ το θέλει, η Super League και οι ομάδες το θέλουν, η διαιτησία το θέλει, οι εμπλεκόμενοι με το ποδόσφαιρο το θέλουν…

Μαθαίνουμε από τις υπόλοιπες χώρες που το ξεκίνησαν πριν από μερικά χρόνια. Το VAR δεν κάνει τέλειο το ποδόσφαιρο. Όλες αυτές οι κουβέντες που ήδη γίνονται, θα συνεχιστούν.

Όπως τα παιδιά στο σχολείο, όπως εμείς που μαθαίνουμε στην αρχή να οδηγούμε, έτσι και τώρα μαθαίνουμε. Οι διαιτητές, οι βοηθοί τους, οι υπεύθυνοι του VAR όλοι μαθαίνουν. Όλοι είμαστε αρχάριοι σε αυτό. Είναι εκπαιδευμένοι, είναι σε καλή κατάσταση αλλά όλοι θέλουν εκμάθηση. Είναι μια περίπλοκη διαδικασία. Ξεκινήσαμε 18 μήνες νωρίτερα, με ταξίδια, με συναντήσεις, με επαφή με τις FIFA και UEFA για να μάθουμε τη διαδικασία. Όλοι οι διαιτητές θα είναι έτοιμοι για τις προκλήσεις που θα εμφανιστούν.

Έχουμε 16 διαιτητές έτοιμους και πιστωποιημένους για τις δύο πρώτες αγωνιστικές της Super League και 25 έτοιμους διαιτητές που θα εκτελέσουν χρέη assistant var.

Έγιναν συναντήσεις με τις ομάδες, τους παίκτες, τους προπονητές και τις διοικήσεις τους, για να εξηγήσουμε πως λειτουργεί αυτό το πρότζεκτ. Επιπλέον, θα γίνουν 6 σεμινάρια σε έξι διαφορετικά σημεία της Ελλάδας για ενημέρωση. Θέλουμε όλοι όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο να μάθουν για το VAR.

Ο κόσμος νομίζει ότι το VAR μπορεί να χρησιμοποιείται πολύ συχνά στα παιχνίδια, όμως δεν θα είναι έτσι. Θέλουμε τη μικρότερη δυνατή παρέμβαση για το μεγαλύτερο δυνατό όφελος. Οι διαιτητές είναι ενθουσιασμένοι.

Ξέρουμε ότι θα υπάρξουν αμφισβητήσεις και αμφιβολίες όμως από πλευράς ΚΕΔ είμαστε έτοιμοι να εξηγήσουμε τα πάντα».

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ