Σκληρή επίθεση Κόντε σε Σαλβίνι: Ανεύθυνος χωρίς σεβασμό στους θεσμούς

Τα έσπασαν για τα καλά ο Τζουζέπε Κόντε και ο Ματέο Σαλβίνι με τον πρώτο να ανακοινώνει την πρόθεσή του να παραιτηθεί από πρωθυπουργός.

Ο κ. Κόντε ανακοίνωσε ουσιαστικά το τέλος αυτής της ιδιόμορφης κυβερνητικής συμμαχίας που κράτησε 14 μήνες κατηγορώντας τον αρχηγό της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι πως ήταν “ανεύθυνος”.

«Το να καλούνται οι πολίτες να ψηφίζουν, αυτό είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας αλλά το να τους ζητάμε κάθε χρόνο να ψηφίζουν, αυτό είναι ανεύθυνο», είπε ο Κόντε. «Η χώρα έχει επιτακτική ανάγκη από μέτρα που πρέπει να υιοθετηθούν για να ευνοήσουν την οικονομική ανάπτυξη και τις επενδύσεις».

«Σταματώ εδώ αυτή τη δοκιμασία της κυβέρνησης. Προτίθεμαι να ολοκληρώσω αυτή τη θεσμική μετάβαση με συνέπεια. Θα πάω να δω τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του υποβάλω την παραίτησή μου», δήλωσε ο Κόντε υπογραμμίζοντας ότι προηγουμένως θα ακούσει τη συζήτηση στο κοινοβούλιο που προβλέπεται να διαρκέσει τρεις ώρες και 45 λεπτά.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί μετά τη συζήτηση στο κοινοβούλιο, που θα ακολουθήσει τη δήλωσή του ενώπιον της Γερουσίας, όπου εκφώνησε μια πολύ σκληρή ομιλία κατά του Ματέο Σαλβίνι.

Νωρίτερα σήμερα, ο Κόντε κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι ότι ήταν «ανεύθυνος» και ότι «ακολούθησε μόνο τα δικά του συμφέροντα και αυτά του κόμματός του», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην ομιλία του στη Γερουσία, ο επικεφαλής της κυβέρνησης κατηγόρησε τον Σαλβίνι, που είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ότι «θέτει σε πολύ σοβαρούς κινδύνους τη χώρα μας» κάνοντας λόγο για «πολιτική αβεβαιότητα και χρηματοπιστωτική αστάθεια» και τονίζοντας τον κίνδυνο πολλαπλών αρνητικών επιπτώσεων στην τρίτη οικονομία της ευρωζώνης.

Ο Κόντε κατέκρινε τον Σαλβίνι, ο οποίος επικαλείται την Παναγία και φιλά κομποσκοίνια κατά τη διάρκεια πολιτικών συγκεντρώσεων, ότι «μπλέκει τα πολιτικά συνθήματα με τα θρησκευτικά σύμβολα».

Επίσης, ο Κόντε στιγμάτισε τον αρχηγό της ακροδεξιάς Λέγκας για «έλλειψη σεβασμού του προς τους κανόνες και τους θεσμούς», κατηγορώντας τον ότι ζητούσε εκλογές το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να αποσπάσει «πλήρεις εξουσίες».

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ