Φτιάχνει ήδη πυρηνικές κεφαλές… τσέπης ο Κιμ Γιονγκ Ουν;

Έκθεση για την άμυνα της χώρας θα περιέχει την εκτίμηση πως η Βόρεια Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουνείναι ήδη σε θέση να παράγει πυρηνικές κεφαλές μικρού μεγέθους (Yomiuri).

Η Ιαπωνία θα επικαιροποιήσει την τρέχουσα εκτίμηση για τις δυνατότητες της Βόρειας Κορέας ως προς το πυρηνικό της οπλοστάσιο σε προσεχή ετήσια έκθεση για την άμυνα, τονίζοντας πως φαίνεται ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ήδη σε θέση να παράγει μικρού μεγέθους πυρηνικές κεφαλές, αναφέρει η εφημερίδα Yomiuri σήμερα, χωρίς να κατονομάζει τις πηγές της.Τι… έχει τελικά ο Κιμ Γιονγκ Ουν;

Στην έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα πέρυσι, αναφερόταν πως ήταν πιθανό η Βόρεια Κορέα να είναι σε θέση να παράγει κεφαλές-μινιατούρες, κατά το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Η κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει το περιεχόμενο της έκθεσης αυτής σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου περί τα μέσα του Σεπτεμβρίου. Το κείμενο θα περιέχει ξανά, αμετάβλητη, την εκτίμηση κατά την οποία οι στρατιωτικές και εξοπλιστικές δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας αποτελούν «σοβαρή και άμεση απειλή», σύμφωνα με το δημοσίευμα της Γιομιούρι.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here