Συναγερμός στο Ελληνικό προξενείο της Σμύρνης: Εξαφανίστηκε 72χρονος Ελληνοαμερικανός


Ένας 72χρονος Ελληνοαμερικανός αγνοείται εδώ και 48 ώρες από την Σμύρνη Τουρκίας, έχοντας κινητοποιήσει τις Ελληνικές προξενικές αρχές του τόπου αλλά και την αστυνομία της περιοχής.

«Προχωρήσαμε άμεσα στη δήλωση εξαφάνισης και προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατό μέσο προκειμένου να βρεθεί ο συμπατριώτης μας. Υπάρχει βίντεο και φωτογραφία από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος την οποία έχουμε πάρει και διανείμει προκειμένου να βοηθήσει στην εύρεση του ηλικιωμένου. Ευελπιστούμε ότι αυτή η περιπέτεια θα έχει αίσιο τέλος», ανέφερε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη, Αργυρώ Παπούλια.

Το χρονικό

Ο 72χρονος μαζί με την σύζυγό του βρέθηκαν στο παζάρι της Σμύρνης για ψώνια, στο πλαίσιο μονοήμερης εκδρομής από τη Χίο.

Κατά την επιστροφή όμως και την επιβίβαση στο πούλμαν διαπιστώθηκε ότι το ζευγάρι δεν πήγε, χωρίς να γνωρίζει κάποιος κάτι για την τύχη τους.

Λίγη ώρα αργότερα η σύζυγος του 72χρονου ζήτησε τη συνδρομή του Ελληνικού Προξενείου της Σμύρνης, δηλώνοντας παράλληλα στις αρχές, ότι ο σύζυγός της που αντιμετώπιζε προβλήματα με το Αλτσχάιμερ είχε εξαφανιστεί ενώ βρίσκονταν για ψώνια σε γνωστό πολυκατάστημα της πόλης.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, με το Ελληνικό Προξενείο να συλλέγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, να ειδοποιεί το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και να κινητοποιεί τις τουρκικές αρχές για επιπλέον έρευνες.

Με πληροφορίες από το Politischios.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ