Εθνική μπάσκετ: Η Ελλάδα “πέταξε” για το… Μουντομπάσκετ. “Πολύ ενθαρρυντικά τα νέα με Σλούκα” pics

Έχοντας σαν μεγάλο… όνειρο τη διάκριση στο Μουντομπάσκετ 2019, η αποστολή της Εθνική μπάσκετ των ανδρών αναχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης (21.08.2019) για την Κίνα. Τα όσα είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Στο… δρόμο για την Κίνα! Η Εθνική μπάσκετ των ανδρών αναχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης για το… Μουντομπάσκετ 2019, έχοντας υψηλές βλέψεις.

Η Εθνική μπάσκετ ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της με τα φιλικά που έδωσε σε Ηράκλειο και Αθήνα και πλέον θα συνεχίσει τις προπονήσεις και τα φιλικά στην Κίνα, μέχρι την πρεμιέρα του τουρνουά (31.08.2019).

Μουντομπάσκετ 2019: Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης – Πότε παίζει η Ελλάδα

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος θα στερηθεί των υπηρεσιών του Γιάννη Αθηναίου, ενώ δεν θα έχει σε πρώτη φάση μαζί του τον Κώστα Σλούκα. Ο Έλληνας γκαρντ αναμένεται να κάνει το ταξίδι για την Κίνα τις επόμενες ημέρες, ελπίζοντας πως θα είναι σύντομα “ετοιμοπόλεμος”.

Λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή της Εθνικής μπάσκετ, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στάθηκε στη “θετική πίεση” που υπάρχει προς την ομάδα, ενώ εξήγησε ότι τα νέα για τον Σλούκα είναι ενθαρρυντικά.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι και εγώ, αλλά και όλη η ομάδα. Έχει γίνει ένα διάστημα πολύ καλής δουλειάς. Όλα πήγανε καλά με μοναδική εξαίρεση τον τραυματισμό του Αθηναίου. Δουλέψαμε καλά και είμαστε έτοιμοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» σχολίασε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής και συνέχισε: «Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας ακόμα. Ουσιαστικά έχουμε τελειώσει το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Τα περιθώρια βελτίωσης είναι πάρα πολύ μεγάλα, έχουμε πολλές δυνατότητες ακόμα και πολλά πράγματα να δείξουμε στο γήπεδο. Δεν τα βγάλαμε στο Ακρόπολις, ωστόσο δεν έγινε εσκεμμένα. Από εκεί και πέρα θα δουλέψουμε περισσότερο στις λεπτομέρειες, κάποια κομμάτια στην αντιμετώπιση του Γιάννη τα διαβάσαμε και εμείς, όπως επίσης και κάποια κομμάτια στην επίθεση και στο πώς πρέπει να λειτουργήσουμε στο ‘σετ’ παιχνίδι. Όλα αυτά θα είμαστε έτοιμοι να τα παρουσιάσουμε στο γήπεδο σε 12 μέρες.»

Όσον αφορά τον Κώστα Σλούκα, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος παρουσιάστηκε πολύ αισιόδοξος: «Τα νέα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Η μαγνητική που έκανε ήταν πάρα πολύ καλή. Παραμένουμε στο πλάνο μας και στις 26 του μήνα θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα. Αν τα δεδομένα είναι έτσι όπως μας τα παρουσιάζουν οι γιατροί, και δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε, ο Κώστας θα είναι μαζί μας. Αν χρειαστεί να θυσιάσουμε και ένα παιχνίδι θα γίνει και αυτό. Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί και κάτι παραπάνω. Τώρα να θυσιάσουμε όλη τη φάση των ομίλων; Το θέμα είναι τι θα μας πουν οι γιατροί και το αν θα είναι 100% έτοιμος. Πάντα προτεραιότητα θα είναι η υγεία του Κώστα. Θέλουμε να γίνει η δουλειά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά από την άλλη πλευρά ο Κώστας πρέπει να είναι 100% έτοιμος για να βοηθήσει.»

Για το αν υπάρχει πίεση στην ομάδα, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είπε: «Πίεση δεν υπάρχει. Η πίεση είναι από τον κόσμο αλλά με την καλή πλευρά. Η παρουσία του στα φιλικά που δώσαμε ήταν καταπληκτική. Και αυτό οπωσδήποτε πιέζει την κατάσταση ότι πρέπει να φέρουμε κάτι καλό. Να είναι ευχαριστημένος μέσα από αυτήν την προσπάθεια που θα κάνουμε. Αυτή η πίεση θα μας βγει σε καλό.»

Τέλος, μιλώντας για τους «Πελαργούς» οι οποίοι θα ταξιδέψουν στην Κίνα: «Οι Πελαργοί μας έχουν συμπαρασταθεί όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τα δύο τελευταία που οι συνθήκες ήταν και ιδιαίτερες. Εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους και να φύγουν ευχαριστημένοι από το ταξίδι τους στην Κίνα»

 

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ