Ζητά και τα… ρέστα ο Τραμπ από τη Δανία για την Γροιλανδία

«Μούτρωσε» ο Τραμπ επειδή η πρωθυπουργός της Δανίας χαρακτήρισε «παράλογη» την πρότασή του να αγοράσει την Γροιλανδία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε σήμερα ότι η απάντηση της πρωθυπουργού της Δανίας ότι είναι παράλογο να πουληθεί η Γροιλανδία είναι ανάρμοστη κι όχι ευγενική, προσθέτοντας ότι το να αγοράσουν οι ΗΠΑ την αυτόνομη περιοχή ήταν απλά μια ιδέα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε χθες την επίσκεψή του στη Δανία, αφού η Μέτε Φρεντέριξεν αποκάλεσε την ιδέα του οι ΗΠΑ να αγοράσουν τη Γροιλανδία, που είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους, «παράλογη».

«Θεωρώ ότι η ανακοίνωση της πρωθυπουργού (…) ήταν κακή» υπογράμμισε το απόγευμα ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. «Δεν μπορούν να λένε «τόσο παράλογη»» συνέχισε ο μεγιστάνας.

«Δεν ήταν κομψός ο τρόπος» της, έκρινε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, συμπληρώνοντας: «Θα μπορούσε απλά να πει όχι, δεν θέλουμε να πουλήσουμε τη Γροιλανδία. Δεν απευθυνόταν σε εμένα, απευθυνόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

Νωρίτερα, η Κοπεγχάγη επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, με την πρωθυπουργό της Δανίας να διαβεβαιώνει ότι δεν «υπάρχει κρίση» μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ