Συνελήφθη κατηγορούμενος για διαφθορά ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην Ινδία.


Ινδία

Ένα ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης στην Ινδία, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Παλανιαπάν Τσινταμπαράμ, συνελήφθη σήμερα στο Νέο Δελχί με την κατηγορία της διαφθοράς, σε μια εντυπωσιακή επιχείρηση των αρχών, καθώς οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο να σκαρφαλώσουν στους τοίχους του σπιτιού του.Χαμός στην Ινδία!

Νωρίτερα σήμερα η Κεντρική Υπηρεσία Ερευνών (CBI) είχε στείλει σήμα στα αεροδρόμια της χώρας να εμποδίσουν τον 73χρονο Τσινταμπαράμ αν επιχειρούσε να φύγει από την Ινδία.

Ο Τσινταμπαράμ ήταν υπουργός Οικονομικών από το 2004 μέχρι το 2008 και από το 2012 μέχρι το 2014.

Ο πρώην υπουργός πήγε σήμερα στην έδρα του κόμματος του Κογκρέσου για να διακηρύξει την αθωότητά του. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χαρακτήρισε «παθολογικούς ψεύτες» τους κατηγόρους του.

Ενώ επέστρεφε με το αυτοκίνητό του στη συνοικία Τζορ Μπαγκ, όπου βρίσκεται το σπίτι του, άρχισαν να τον καταδιώκουν περίπου 30 πράκτορες της CBI, που κατέληξαν να σκαρφαλώσουν στους τοίχους της κατοικίας του για να τον συλλάβουν, σύμφωνα με το πρακτορείο PTI.

Μετά τη σύλληψή του, υποστηρικτές του κόμματος συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι για να διαδηλώσουν.

Ο Παλανιαπάν Τσινταμπαράμ κατηγορείται για δωροληψία και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομικών. Αύριο αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου της CBΙ.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ