120 δόσεις: Πότε λήγει η προθεσμία για την ένταξη στην ρύθμιση

Τελευταία ευκαιρία για όσους οφείλουν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων – Πρόκειται για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία, με τις εισπράξεις να αγγίζουν έως τώρα τα 195 εκατομμύρια ευρώ – Πλειστηριασμοί και κατασχέσεις μετά την 30η Σεπτεμβρίου

Δεκαεπτά ακίνητα βγάζει στο «σφυρί» το ελληνικό Δημόσιο από τις 6 Νοεμβρίου μέχρι και τις 13 Δεκεμβρίου ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.

Εκτός από την αύξηση των κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς και τις δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων «ανεβάζει στροφές» και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Χιλιάδες είναι οι αιτήσεις που έχουν υποβάλλει φορολογούμενοι για την ένταξή τους στο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών σε 120 δόσεις.

Όσοι θέλουν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τη ρύθμιση των 120 δόσεων μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ ή, απευθείας, την εφαρμογή του Taxisnet.

Η εφαρμογή θα παραμείνει ανοικτή έως 30 Σεπτεμβρίου.

Οι αιτήσεις για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω εφαρμογής του συστήματος TAXISnet που θα τεθεί σε λειτουργία στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Η νέα βελτιωμένη ρύθμιση των 120 δόσεων προβλέπει, για τους οφειλέτες που εντάσσονται σ’αυτήν, αναστολή των ήδη υφιστάμενων δεσμεύσεων τραπεζικών λογαριασμών και παύση των κατασχέσεων ποσών από τα υπόλοιπα των λογαριασμών.

Από τη στιγμή που θα τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στη νέα ρύθμιση, όσοι φορολογούμενοι με δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς για απλήρωτα χρέη προς το Δημόσιο ενταχθούν στη ρύθμιση αυτή θα μπορούν πλέον να κινούν ελεύθερα τους λογαριασμούς τους, καθώς οι δεσμεύσεις θα αρθούν και οι κατασχέσεις στα υπόλοιπα των λογαριασμών τους θα σταματήσουν.

Υπενθυμίζεται πως στη νέα ρύθμιση το επιτόκιο με το οποίο υπολογίζονται οι τόκοι επί των ποσών των ρυθμιζόμενων οφειλών θα είναι μειωμένο από το 5% στο 3%, ενώ το ποσό της ελάχιστης καταβλητέας μηνιαίας δόσης θα είναι μειωμένο από τα 30 ευρώ που είναι σήμερα στα 20 ευρώ.

Το νέο μειωμένο ετήσιο επιτόκιο που οδηγεί σε σημαντική ελάφρυνση, η οποία στα 10 έτη μπορεί να φθάσει και τις 8 ποσοστιαίες μονάδες, αφορά μόνο όσους ενταχθούν στις 120 δόσεις. Όσοι εξυπηρετούν κανονικά τις δόσεις τους για κάποια από τις παρελθούσες ρυθμίσεις, μπορούν να κάνουν χρήση της νέας ευνοϊκής διάταξης μόνο εάν υποβάλουν νέα αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση ή αν αποφασίσουν να εξοφλήσουν εφάπαξ το υπόλοιπο της οφειλής.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ΚΕΑΟ ξεκαθαρίζει πως δεν απαιτούνται ενέργειες των ενδιαφερομένων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ