Τουρκία: Βρέθηκε στο αεροδρόμιο της Σμύρνης ο 72 χρονος Ελληνοαμερικανός που είχε εξαφανιστεί

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 72χρονου Νίκου Τσάχαλη από την Ελάτα που αγνοούταν από το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή της Σμύρνης της Τουρκίας.

Μετά την κινητοποίηση των τουρκικών αρχών ο 72χρονος εντοπίστηκε καλά στην υγεία του στην περιοχή του αεροδρομίου της Σμύρνης και μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Karabaglar.

Στην Τουρκία μεταβαίνουν συγγενείς του προκειμένου να τον παραλάβουν.

Το χρονικό

Ο 72χρονος μαζί με την σύζυγό του βρέθηκαν στο παζάρι της Σμύρνης για ψώνια, στο πλαίσιο μονοήμερης εκδρομής από τη Χίο.

Κατά την επιστροφή όμως και την επιβίβαση στο πούλμαν διαπιστώθηκε ότι το ζευγάρι δεν πήγε, χωρίς να γνωρίζει κάποιος κάτι για την τύχη τους.

Λίγη ώρα αργότερα η σύζυγος του 72χρονου ζήτησε τη συνδρομή του Ελληνικού Προξενείου της Σμύρνης, δηλώνοντας παράλληλα στις αρχές, ότι ο σύζυγός της που αντιμετώπιζε προβλήματα με το Αλτσχάιμερ είχε εξαφανιστεί ενώ βρίσκονταν για ψώνια σε γνωστό πολυκατάστημα της πόλης.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, με το Ελληνικό Προξενείο να συλλέγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, να ειδοποιεί το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και να κινητοποιεί τις τουρκικές αρχές για επιπλέον έρευνες.

Με πληροφορίες από το Politischios.gr

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ