Συνάντηση… κορυφής. Τα είπε ο Αυγενάκης με τις “κεφαλές” του ελληνικού ποδοσφαίρου


Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Πετρ Φούσεκ (εμπειρογνώμονας FIFA), αλλά και τους Βαγγέλη Γραμμένο, Μηνά Λυσάνδρου και Λεωνίδα Λεουτσάκο (εκπρόσωποι των ΕΠΟ και Superleague 1 και 2).

Συνάντηση κορυφής είχαμε την Πέμπτη (22.09.2019) το μεσημέρι ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τους εκπροσώπους των FIFA, ΕΠΟ, Super League 1και Superleague 2.

Εξερχόμενες από το γραφείο του υφυπουργού, όλες οι πλευρές έδειξαν ικανοποιημένες απ’ όσα ειπώθηκαν. Ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε λόγο για αποφάσεις που θα εφαρμοστούν άμεσα και θα φέρουν σύντομα αποτελέσματα, με στόχο της πάταξης της βίας στα γήπεδα.

«Όταν υπάρχει ουσιαστική συνεργασία και εμπιστοσύνη μέσα από διάλογο είναι βέβαιο ότι υπάρχει ικανοποίηση. Πέρα από τα φορολογικά θέματα -που δημιουργούν μια ρευστότητα που χρειάζονται αυτή τη στιγμή οι ομάδες και για αυτό τρέξαμε τις διαδικασίες- το μεγαλύτερο θέμα που απασχολεί είναι η ασφάλεια και η αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. Η συζήτηση δεν περιορίστηκε σε ωραίες προθέσεις και ευχολόγια», ανέφερε αρχικά ο υφυπουργός αθλητισμού και συνέχισε:

«Ανοίξαμε όλα τα χαρτιά μας. Σε συνέχεια σύσκεψης που είχα με τον αρμόδιο υπουργό προστασίας του πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και μιας δεύτερης σύσκεψης με τον υφυπουργό προστασίας του πολίτη, κ.Οικονόμου και τον κ. Τσιάρα, υπουργό δικαιοσύνης, σήμερα συζητήσαμε με τις κεφαλές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τους ευχαριστώ για τη συνεργασία που έχουμε.

Συζητήσαμε όλα τα ζητήματα που είναι άμεσα εφαρμόσιμα. Θέσαμε ένα δεύτερο στάδιο και ένα τρίτο στάδιο ζητημάτων που πρέπει να τρέξουν. Υπάρχει συμφωνία και για αυτό είμαι βέβαιος πως πολύ σύντομα τόσο από πλευράς του υπουργείου μας, όσο και ζητήματα που αφορούν νομοθετικά πρωτοβουλίες άλλων υπουργείων, θα γίνουν σύντομα νόμοι του κράτους με τη δική μας παρακολούθηση.

Είμαι βέβαιος για την εφαρμογή τους και τα άμεσα αποτελέσματα γιατί και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του ποδοσφαίρου καταλαβαίνουν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Θέλουμε να επιστρέψουν οι οικογένειες στα ελληνικά γήπεδα. Θα το καταφέρουμε όταν ψηφίσουμε νόμους ή ενεργοποιήσουμε ήδη ψηφισμένους νόμους και να μη λέμε μισόλογα. Να δουλέψουμε μεθοδικά και οργανωμένα. Τα αποτελέσματα θα είναι ορατά πολύ πιο άμεσα στους Έλληνες φιλάθλους».

Ο Βαγγέλης Γραμμένος εμφανίστηκε αισιόδοξος για βήματα για την πρόοδο του ποδοσφαίρου, μετά το τέλος της συνάντησης με FIFA, υφυπουργό Αθλητισμού, πρόεδρο Super League και πρόεδρο Football League.

«Είναι μια συζήτηση που έγινε σε συνέχεια άλλων συζητήσεων. Έχουμε αρχίσει και μπαίνουμε σε ειδικότερα θέματα. Αυτό που μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα είναι ότι υπάρχει βούληση και από πλευράς των υπουργείων και από τις άλλες εμπλεκόμενες πλευρές και ότι ο κοινός στόχος και η κοινή προσπάθεια στο τέλος θα ευδοκιμήσει και θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό κατά την άποψη μου», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε και ο πρόεδρος της Superleague 1, Μηνάς Λυσάνδρου, κάνοντας λόγο για κινήσεις όπως η ελάφρυνση της φορολογίας.

«Με ικανοποίηση φέρνουμε θέλουμε κάποια αποτελέσματα να φαίνονται με αστραπιαία ταχύτητα. Δηλαδή πάγια αιτήματα, όπως η ελάφρυνση της φορολογίας, παίρνει σάρκα και οστά πάρα πολύ γρήγορα, ευχαριστούμε το υπουργείο για την πρωτοβουλία», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της Superleague 1 και συνέχισε:

«Είτε πρόκειται για τα οικονομικά, είτε για την ασφάλεια και της βίας χρειάζεται συνεργασία όλων των φορέων, όχι μόνο των αθλητικών. Υπάρχουν θέματα που άπτονται διάφορων υπουργείων. Με πρωτοβουλία του υπουργείου αθλητισμού τα πράγματα προχωράνε πολύ γρήγορα. Η Σούπερ Λίγκα είναι ικανοποιημένη και θα συμμετάσχει ενεργά για το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Σε ερώτηση για το θέμα που έχει ξεσπάσει με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις της ΕΡΤ απάντησε: «Το αντικείμενο της συζήτησης ήταν άλλο. Το συγκεκριμένο υπουργείο δεν έχει κάποια εμπλοκή στο συγκεκριμένο θέμα»


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ