ΚΙΝΑΛ κατά Σπίρτζη για την τραγωδία στον Πόρο: Απέδειξε και πάλι την ανεπάρκειά του

Ήταν ενήμερος για τον κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος αλλά δεν έπραξε το αυτονόητο, λέει το ΚΙΝΑΛ και ζητά διερεύνηση ευθυνών.

«Ο κ. Σπίρτζης, πολύ απασχολημένος ως φαίνεται με τα ρουσφέτια και τις εξυπηρετήσεις των «ημετέρων» εργολάβων, αδιαφόρησε –όπως αποκαλύφθηκε σήμερα- για την από 11/05/2018 έγγραφη επίσημη προειδοποίηση της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, για τον κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος σε ελικόπτερα (λόγω των καλωδίων της ΔΕΗ) στην περιοχή του Πόρου. Όπως ακριβώς δυστυχώς συνέβη και χάθηκαν 3 ανθρώπινες ζωές».

Αυτό αναφέρει το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή την αποκάλυψη του ντοκουμέντου που προειδοποιούσε για τον κίνδυνο δυστυχήματος στον Πόρο.

«Ο κ. Σπίρτζης δεν έπραξε ως όφειλε, το αυτονόητο. Απέδειξε και πάλι την ανεπάρκεια και την ανικανότητα του. Μετά την ενημέρωση του για τους σοβαρούς κινδύνους –και μέχρι να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα- δεν φρόντισε να τεθεί το συγκεκριμένο ελικοδρόμιο εκτός πεδίου πτήσεων» επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ και ζητά τη διερεύνηση τυχόν «εγκληματικών παραλείψεων», τόσο του κυρίου Σπίρτζη, όσο και όλων των συναρμόδιων.

«Είναι απαραίτητο να κινηθούν οι προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες για την διερεύνηση των ευθυνών για τις εγκληματικές παραλείψεις τόσον του κ. Σπίρτζη, όσον και του Διοικητή της ΥΠΑ, αλλά και των αρμόδιων του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ που επίσης αδιαφόρησαν για τις σοβαρές προειδοποιήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΙΝΑΛ.

«Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες των κεντρικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Η τραγική αποτυχία της δήθεν «κυβερνώσας αριστεράς» και σε αυτό τον τομέα αποκαλύπτεται», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ