Έβαλε… μπροστά ο Ολυμπιακός. Πρώτη προπόνηση με απουσίες και πολλά νέα πρόσωπα


Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης (22/8) την προετοιμασία του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Με πολλά νέα πρόσωπα και χωρίς τους πέντε διεθνείς θα δουλέψει ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο Ολυμπιακός έβαλε… μπροστά και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τη νέα χρονιά. Η φετινή σεζόν θα είναι ιδιαίτερη για τους Πειραιώτες, μιας και θα έχουν δύο ρόστερ, ένα για την Euroleague κι ένα για το πρωτάθλημα της Α2.

Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη του προβλήματος υγείας που τον ταλαιπωρεί, ο Ντέιβιντ Μπλατ έδωσε το παρών στο ΣΕΦ και πραγματοποίησε την πρώτη προπόνηση με τους παίκτες του.

Στο Φάληρο βρέθηκαν οι νέοι Αμερικανοί Μπράντον Πολ, Ουέιντ Μπόλντγουιν, Ίθαν Χαπ, Kέβιν Πάντερ, Ουίλ Τσέρι, Όγκουστιν Ρούμπιτ, ενώ απουσίαζαν οι πέντε διεθνείς. Ο λόγος για τους Πρίντεζη, Παπανικολάου, Κόνιαρη (Ελλάδα), Μιλουτίνοφ (Σερβία) και Κουζμίνσκας (Λιθουανία) που προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στις προπονήσεις θα συμμετέχουν ακόμα ο Ζήσης Σαρικόπουλος και ο Κλιντ Τσάπμαν που θα έχουν βοηθητικό ρόλο. Στο ΣΕΦ βρέθηκε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ο οποίος θα συμμετέχει στις προπονήσεις και κατόπιν αναμένεται να παραχωρηθεί δανεικός στον Ιωνικό Νίκαιας, ενώ το «παρών» έδωσαν και νεαροί παίκτες που θα αγωνιστούν με την ομάδα του Πειραιά στην Α2, όπως ο Χρηστίδης και ο Νικολαΐδης.
Μπλατ: “Είμαι καλά και όρθιος”

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε στους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της media day του Ολυμπιακού κι αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας του, αλλά και στη νέα αγωνιστική περίοδο, όπου στόχος των Πειραιωτών είναι η επιστροφή στον δρόμο των επιτυχιών.

“Τα καλά νέα είναι πως είναι μία ευκαιρία για εμάς να επιστρέψουμε μετά το κακό τελείωμα πέρσι και να γίνουμε η επιτυχημένη ομάδα που αναφέρεται στην παράδοση του Ολυμπιακού”, τόνισε αρχικά ο Μπλατ και πρόσθεσε: για τα νέα πρόσωπα:

«Αυτό είναι συναρπαστικό, γιατί είναι ταλαντούχοι και διψασμένοι. Αυτοί θα κάνουν την διαφορά φέτος. Έχουμε και τους παλιούς παίκτες, που είναι σπουδαίοι και θα δώσουν τον τόνο στην ομάδα».

Για το γεγονός πως θα υπάρχουν μόνο αγώνες της Euroleague: «Είναι μία πολύ καλή ερώτηση αλλα δεν έχω την τέλεια απάντηση. Είναι κάτι νέο. Θα υπάρχει σίγουρα περισσότερος χρόνος για δουλειά και ξεκούραση. Θα το χρησιμοποιήσουμε σωστά και θα δούμε πως θα κυλήσει όλο αυτό στην διάρκεια της χρονιάς.

Έγιναν πολλά πέρσι, για να είμαι ειλικρινής. Μπορείς να το δεις αλλιώς όμως, να το χρησιμοποιήσεις και να μάθεις από αυτό, ώστε να βελτιωθείς.

Δεν θέλω να κοιτάω πίσω και σε όσα έγιναν. Μέχρι τον Ιανουάριο είχαμε την εικόνα που θέλαμε, μετά έγιναν πολλά πράγματα. Δεν έχει σημασία να τα συζητήσουμε, τώρα πρέπει να πάουμε λίγες μέρες για να δούμε την ομάδα και να καθορίσουμε τον τρόπο με τον οποίον θα παίζουμε».

Για το πρόβλημα υγείας του: «Πρέπει να το χτυπάς στο κεφάλι. Αυτός ήταν ο στόχος μου, ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όσους αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα, ότι πρέπει να παλέψουν και να συμβιβαστούν με αυτό που έχουν. Ακόμα στέκομαι όρθιος! Είμαι καλά! Είναι ένα μήνυμα για όλους.

Σαν άνθρωποι του αθλητισμού που βρίσκονται στο προσκήνιο, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε με θετικό τρόπο αυτούς που έχουν ανάγκη. Μπορούμε να περάσουμε μηνύματα”.Σπανούλης:”Κίνητρο για μένα είναι να βοηθήσω την ομάδα να γίνει καλύτερη”

Ο Βασίλης Σπανούλης, μιλώντας στην media day του Ολυμπιακού, τόνισε ότι στόχος και παράλληλα κίνητρο του είναι να βοηθήσει ώστε να γίνει όλη η ομάδα καλύτερη.

«Είναι μία εντελώς καινούρια ομάδα, ήρθαν νέοι παίκτες. Περιμένω να δω και εγώ πώς θα δέσει στο παρκέ μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά, να καταλάβουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου και να δώσουμε το καλύτερο δυνατό. Ήρθαν ταλαντούχα παιδιά, έμπειρα παιδιά και νέοι. Θέλουμε να κάνουμε μία καλή και ανταγωνιστική ομάδα».

Για το ότι θα παίζει ο Ολυμπιακός μόνο στην Euroleague: «Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάθε κατάσταση, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να προσαρμοστούμε. Όλα τα παιχνίδια στην Euroleague είναι δύσκολα. Ο καθένας πρέπει να προσαρμόσει το κορμί και την καθημερινότητά του για μία καλή και ανταγωνιστική ομάδα».

Για το κίνητρο: «Κίνητρο για μένα δεν είναι τα ατομικά επιτεύγματα, αν έρθει εκείνο του πρώτου σκόρερ καλώς να έρθει. Για μένα κίνητρο είναι να φέρω επιτυχίες στην ομάδα, να την βοηθήσω να γίνει καλύτερη. Ο καθένας από μόνος του πρέπει να έχει κίνητρο. Τα τελευταία χρόνια δεν πήγαμε καλά, μείνει εκτός Top8 που είναι πρωτόγνωρο. Θέλουμε να επανέλθουμε στις επιτυχίες. Όσο καιρό ήμουν έξω σκεφτόμουν πώς να βοηθήσω την ομάδα και να την κάνω καλύτερη. Με ενδιαφέρει να έχουμε καλή ανταγωνιστική ομάδα και επιτυχίες»

Για τους νεαρούς Έλληνες: «Πάντα θα υπάρχει επόμενη ημέρα στον Ολυμπιακό. Ευχαριστούμε τα παιδιά που ήταν μαζί μας, τον Βαγγέλη, τον Γιώργο και τον Δημήτρη. Ζήσαμε μεγάλες στιγμές, άσχημες και δύσκολες, καθημερινότητα για πολλά χρόνια. Ήρθαν καινούρια και νέα παιδιά. Έτσι είναι η ζωή, το μπάσκετ εξελίσσεται. Εγώ ως αρχηγός οφείλω να τους βοηθήσω να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον».

Για τον Ντέιβιντ Μπλατ: «Είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση με το πρόβλημα υγείας. Είναι δυνατός χαρακτήρας, το έχει αποδείξει ως προπονητής τόσο χρόνια και με την καθημερινότητά του. Αποτελεί παράδειγα για όλους όσους παλεύουν να κάνουν αυτό που αγαπούν χωρίς να το βάζουν κάτω».

Για την Εθνική ομάδα: «Να κρατήσουν ψηλά το ελληνικό μπάσκετ. Είμαστε μαζί τους και τους παρακολουθούμε. Να φέρουν μία επιτυχία για τους ίδιους και όλη την Ελλάδα. Έχουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, με τον Γιάννη, τον MVP του ΝΒΑ και πολλούς καλούς παίκτες γύρω του. Να έχουν τύχη μαζί τους και να πάνε όλα καλά».

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ