Μητσοτάκης: «Θέλω ν’ αλλάξω το αφήγημα για την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες»


Ικανοποίηση από τη συνάντησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο Παρίσι.

«Θέλω να αλλάξω το αφήγημα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Είμαστε πλέον μία χώρα με αυτοπεποίθηση, που συμμετέχει στις μεγάλες ευρωπαϊκές συζητήσεις και έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει την ευχάριστη αναπτυξιακή έκπληξη των επόμενων χρόνων», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός , αξιολογώντας τον κύκλο επισκέψεών του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «όταν βρισκόμαστε σε αναπτυξιακή παγίδα πρέπει να χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία. Η έμφαση στην ανάπτυξη ως βασική προτεραιότητα είναι κάτι που όλοι συμμεριζόμαστε απόλυτα». Για τα ελληνοτουρκικά και την Κύπρο, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο έγινε εκτενής συζήτηση και διαπιστώθηκε ότι «υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, η Ευρώπη δεν πρόκειται να αφήσει απροστάτευτη την Κύπρο». Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, στη συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν συζητήθηκε η δυνατότητα για γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση να εκτιμά ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πρότζεκτ, με ικανοποιητικό βαθμό ωρίμανσης.Επίσης, στη συνάντηση συζητήθηκαν συνολικότερα οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η προοπτική συγκλίσεων και συμμαχιών σε κοινού ενδιαφέροντος θέματα (π.χ. κλιματική αλλαγή), αλλά και για θέματα πολιτισμού και κυρίως ενόψει και του εμβληματικού για την Ελλάδα έτους 2021. Μάλιστα, από ελληνικής πλευράς υπάρχει η πρόταση για έκθεση των γλυπτών του Παρθενώνα που υπάρχουν στο Λούβρο στην Ελλάδα, με αντίστοιχη έκθεση χάλκινων γλυπτών που μέχρι τώρα δεν έχουν βγει από την Ελλάδα στο μουσείο του Λούβρου.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ