Διάσκεψη των Προέδρων: Σήμερα η ψηφοφορία για τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.


Συνεδριάζει σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων για την θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και το παρασκήνιο αναμένεται να είναι όπως και χθες… έντονο.

Σήμερα, Παρασκευή 23.08.2019, στις 13:00, θα γίνει ο δεύτερος γύρος της αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που συνεδριάζει για την ακρόαση και γνωμοδότηση των υποψήφιων αντιεισαγγελέων για την θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Για ακρόαση, σύμφωνα με την λίστα που έχει στείλει στην Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρας κατ εξουσιοδότηση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι έχουν οι 6 αρχαιότερη, σύμφωνα με την επιτηρίδα, αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Δημήτριος Δασούλας, Βασίλειος Πλιώτας, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, Βασιλική Θεοδώρου, Ευσταθία Σπυροπούλου και ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης.

Από τους 6 υποψηφίους, πάντως, τρεις έχουν δηλώσει με επιστολές τους στην Βουλή ότι δεν θα παραστούν στην ακρόαση.Η Διάσκεψη των Προέδρων και οι… αποχές

Μια αποχή που υπήρξε και χθες στην αντίστοιχη διαδικασία για την επιλογή μεταξύ των Αντιπροέδρων για την θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου καθώς από τους έξι προσήλθαν μόνο δύο ( Ιωσήφ Τσαλαγανίδης που επικράτησε σε θετικές ψήφους και Πηνελόπη Ζωντανού που ήρθε δεύτερη σε ψήφους).

 

Οι άλλοι δύο ( Αγγελική Αλειφεροπούλου και Γεώργιος Λέκκας) δήλωσαν προσωπικό κόλλημα και οι άλλες δύο (Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη) που είχαν επιλεγεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για τα θέσεις του Προέδρου και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά δεν ολοκληρώθηκε ο διορισμός τους καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δεν υπέγραψε τελικά τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα, εξέφρασαν με επιστολές ενστάσεις εξέφρασαν έντονα τις ενστάσεις τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα αναμένεται να ψηφίσει «λευκό» καθώς υποστηρίζει ότι η όλη διαδικασία της επανεκκίνησης είναι αντισυνταγματική και παράτυπη και καταλογίζει στην κυβέρνηση προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.

Η κυβερνητική πλειοψηφία από την άλλη θα υποστηρίξει και σήμερα ότι αφού η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε και ορθώς νομικά και πολιτικά η επιλογή της ηγεσίας του ανώτατου δικαστηρίου έχει ξεκινήσει από την αρχή, προκειμένου η Βουλή που έχει νωπό λαϊκό αποτύπωμα να εκφραστεί.

Αμέσως μετά και την σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, οι δύο γνωμοδοτήσεις και οι ψήφοι που έλαβαν οι υποψήφιοι κατά τις δύο αντίστοιχα μυστικές ψηφοφορίες για τον Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα διαβιβαστούν στο Υπουργικό Συμβουλίου προκειμένου εκείνο να επιλέξει ανάμεσα στους τρείς πρώτους σε ψήφους για την κάθε θέση το νέο Πρόεδρος και Εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ