Υπουργείο Οικονομικών: Οριακά μειωμένες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες


Οριακά μειωμένες κατά 9 εκατομμύρια ευρώ ήταν τον Ιούνιο εφέτος οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες και διαμορφώθηκαν σε 1,686 δισεκατομμύριο ευρώ από 1,695 δισεκατομμύριο ευρώ τον Μάιο.

Οι μεγαλύτερες οφειλές είναι από τα ασφαλιστικά ταμεία με 594 εκατομμύρια ευρώ (από 602 εκατομμύρια ευρώ τον Μάιο) και από τα νοσοκομεία με 546 εκατομμύρια ευρώ (από 531 εκατομμύρια ευρώ).

Ειδικά για τους ασφαλιστικούς φορείς, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σε 200 εκατομμύρια ευρώ (από 196 εκατομμύρια ευρώ) και των λοιπών φορέων σε 393 εκατομμύρια ευρώ (από 406 εκατομμύρια ευρώ).

Όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Οικονομικών, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ είναι σε μικτή βάση, καθώς στις πρώτες συμπεριλαμβάνονται απαιτήσεις από clawback που δεν έχουν ακόμη συμψηφιστεί και σε εκείνες του ΕΟΠΥΥ συμπεριλαμβάνονται απαιτήσεις από rebate και clawback που επίσης δεν έχουν συμψηφιστεί ακόμη.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Νομικών Προσώπων του Δημοσίου ήταν τον Ιούνιο 269 εκατ. ευρώ (από 272 εκατομμύρια ευρώ) και των ΟΤΑ 213 εκατομμύρια ευρώ (από 226 εκατομμύρια ευρώ).

Τέλος, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων έφτασαν τον Ιούνιο σε 493 εκατομμύρια ευρώ από 487 εκατομμύρια ευρώ τον Μάιο σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ