Πηνελόπη Πιτσούλη: Το μυστικό που κρατά τον γάμο της ζωντανό


Η Πηνελόπη Πιτσούλη και ο Γιώργος Χασάπογλου είναι μαζί 54 ολόκληρα χρόνια.

Η ηθοποιός ανφέρθηκε στο μυστικό επιτυχίας του γάμου, ενώ ακόμη δεν δίστασε να εξομολογηθεί την απώλεια που την συγκλόνισε.

Ποιο είναι το μυστικό για να διαρκέσει τόσα χρόνια ένας γάμος;

Πέρα από το να έχουν παντρευτεί από αγάπη και να συνεχίζουν να αγαπιούνται, να είναι πάνω απ» όλα φίλοι. Δηλαδή ό,τι συμβεί στον καθένα ο ένας να το πει στον άλλον. Για μένα ο καλύτερος μου φί­λος είναι ο Γιώργος και σε εκείνον θα έλεγα ακόμα και ένα μεγάλο μου μυστικό. Αντίστοιχα κι εκείνος θα το έλεγε σε εμένα, θέλαμε δύο παιδιά και τα κάναμε συνειδητά.

Επιπλέον, είχαμε την υπευ­θυνότητα αυτού που κάναμε, ότι πρέπει να το αποπερατώσουμε. Δηλαδή, να τα μεγαλώσουμε, να τα σπουδάσουμε, να τα παντρέ­ψουμε και να τα απολαμβάνουμε, θεωρώ ότι τα μεγαλύτερα λά­φυρα που πήρα από τη ζωή μου ήταν τα παιδιά μου.

Λόγω αυτής της «πολυτέλειας» σας βλέπουμε σπάνια στην τηλεόραση και στο θέατρο;

Μέχρι να μπω σε αυτόν τον χορό έκανα τη μία δουλειά μετά την άλλη. Κάποια στιγμή είδα ότι ουκ εν τω πολλώ το ευ. Έτσι, άρχισα να επιλέγω τι θέλω, αν το θέλω, και να περνάω καλά. Μέχρι στιγ­μής, δόξα τω θεώ, πέρασα κόλα στο θέατρο και στην τηλεόραση. Δεν είχα προστριβές με κανέναν και πάντα αγαπούσα και με αγα­πούσαν οι συνάδελφοι μου. Ίσως επειδή γύριζα σπίτι και με περί­μενε μια οικογένεια. Δεν είχα κανέναν λόγο να ζηλεύω, να τσα­κώνομαι κ.ο.κ.

Περνάω καλά και ως συνταξιούχος. Τώρα, αν δεν ήταν ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου, ο Ηλίας Μαροσούλης, με τον οποίο έχουμε ξα­ναδούλεψει, δεν ξέρω αν θα αποφάσιζα να δουλέψω μες στο καλοκαίρι. Ωστό­σο, ήταν όλο το «πακέτο» που με… γαργάλησε και θυσίασα τις διακοπές μου για να βρεθώ στο θέατρο Άλσος. Τέλικά, έκανα πάρα πολύ καλά γιατί περνάω υπέροχα, γνώρισα σπουδαίους ανθρώ­πους και έκανα κι άλλους φίλους.

Επί σκηνής βρίσκεστε καταξιωμένοι ηθοποιοί, ενώ στο πλευρό σας βρί­σκονται και πολλοί νεότεροι. Βλέ­πετε αυτή τη φλόγα που είχατε οι παλιοί;

Βέβαια. Σχεδόν όλα τα παιδιά παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν. Είναι πιο προχωρημένα από τη δική μας γενιά. Ξέρετε, ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου είναι «ψείρες» σε αυτά. Ήταν γκαραντί ποιον θα επέλεγαν για τον κά­θε ρόλο. Ήταν σίγουρη επιτυχία η διανομή από τη στιγμή που την έκαναν αυτοί οι δύο.

Η Πηνελόπη έχει γευτεί περισσότερες χαρές ή λύπες;

Η χαρά και η στενοχώρια είναι παράλληλοι δρόμοι. Ωστόσο, η με­γαλύτερη πίκρα που πήρα από τη ζωή ήταν ο θάνατος της μητέ­ρας μου, στα 65 της, και στη συνέχεια του πατέρα μου και της πε­θεράς μου.

Πώς διαχειριστήκατε την πρώτη μεγάλη απώλεια στη ζωή σας;

Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Με ενοχλούσε να φοράω χρω­ματιστά ρούχα πάνω στη σκηνή και τις πρώτες μέρες έπαιρνα τη­λέφωνο στο σπίτι και έλεγα «δεν το σηκώνει γιατί θα «ναι στον κή­πο», ενώ είχε «φύγει» ήδη η μαμά και ο μπαμπάς είχε αδειάσει το σπίτι και έμενε με την αδελφή μου. Έκανα πολύ καιρό να το δε­χτώ. Δηλαδή, το πήρα απόφαση όταν είπα ότι «τώρα η μαμά μου θα ήταν 90 χρόνων».

Η τηλεόραση σας έχει λείψει;

Η τηλεόραση δεν μου έχει λείψει γιατί ανά διαστήματα με θυμού­νται. Ακόμα και μία γκεστ εμφάνιση μου φτάνει. Δεν είμαι για πολ­λά πολλά. Με κουράζει να σηκώνομαι πρωί πρωί, να διαβάζω, να τρώω όλη τη μέρα στο γύρισμα, αλλά όταν φτάνω εκεί είναι όλα υπέροχα. Ωστόσο, πρόσφατα, δέχτηκα μια ενδιαφέρουσα πρόταση και έκανα γυρίσματα για τη νέα κωμική σειρά του ΑLΡΗΑ «Κρα­τάς μυστικό;» είπε στο My tv.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ