Καταστροφή. 9.500.000 στρέμματα έχουν καεί στην Βολιβία


9.500.000 στρέμματα έχουν κατακαεί από τις πυρκαγιές που μαίνονται στη Βολιβία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών και τις ρίψεις νερού με ένα Boeing Supertanker 747-400.

Όπως έκανε γνωστό ο Κλάιβερ Ρόσα, διευθυντής της υπηρεσίας Δασών και Γης (ABT), η περιοχή που πλήττεται από τις πυρκαγιές στη Βολιβία φτάνει πλέον τα 9.500.000 στρέμματα, με τις φλόγες να έχουν καταστρέψει το 32% του δάσους Τσικιτάνο.

Αυτή η οικολογική καταστροφή στη Βολιβία έχει επηρεάσει 1.871 οικογένειες σε 11 κοινότητες και 35 χωριά αυτοχθόνων. Ο υπουργός Προεδρίας Χουάν Ραμόν Κιντάνα εξέφρασε ωστόσο την ικανοποίησή του για τις ρίψεις νερού που πραγματοποιεί το βομβαρδιστικό αεροπλάνο. Αφού κατέσβεσε πυρκαγιά σε βουνά κοντά στην περιοχή Ιπιάς, στην ανατολική Βολιβία, το Boeing θα αναλάβει να κατασβέσει τις εναπομείνασες εστίες φωτιάς στην Τουκαβάκα, στην περιοχή Παντανάλ, μια κοιλάδα που εκτείνεται στη Βολιβία, την Παραγουάη και τη Βραζιλία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Εβάλντο Γκουσμάν, μέλος των δασοφυλάκων στη Ρομπορέ (νοτιοανατολικά), δήλωσε ότι από τις δέκα εστίες στην περιοχή μόνο οι δύο παραμένουν ενεργές και αυτές είναι υπό έλεγχο. Διευκρίνισε ότι ομάδες εθελοντών εργάζονται για την αποφυγή δημιουργίας νέων εστιών. «Αναμένουμε βροχές τη Δευτέρα ή την Τρίτη», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες ζήτησε την Παρασκευή από τις χώρες που συμμετέχουν τον οργανισμό της Συνθήκης Συνεργασίας του Αμαζονίου (ACTO) να πραγματοποιήσουν έκτακτη σύνοδο για να συζητήσουν το μέλλον του Αμαζονίου.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ