Πέντε φράσεις γεμάτες σοφία από το Μικρό Πρίγκιπα

Φράσεις γεμάτες σοφία από το Μικρό Πρίγκιπα έχουν διαβάσει άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών.

Με την πρώτη ματιά, το βιβλίο φαίνεται να είναι ένα απλό παιδικό μυθιστόρημα. Ωστόσο, υπάρχουν εκατομμύρια ενηλίκων σε όλο τον κόσμο που απολαμβάνουν επίσης αυτό το λογοτεχνικό έργο τέχνης.
Αυτό που είναι πολύ ενδιαφέρον για τον Μικρό Πρίγκιπα είναι οι απλές αλλά βαθιές φράσεις. Ο συγγραφέας του βιβλίου, Antoine de Saint-Exupéry, ήξερε πώς να γράψει καθετί με εκπληκτική ισορροπία. Γι ‘αυτόν ακριβώς τον λόγο, το βιβλίο αυτό περνάει από γενιά σε γενιά και προορίζεται να συνεχίσει να το κάνει.

1. «Για μένα είσαι μόνο ένα μικρό αγόρι ίδιο με εκατό χιλιάδες άλλα μικρά αγόρια. Και δεν σε έχω ανάγκη. Ούτε εσύ με έχεις ανάγκη. Για σένα είμαι μόνο μια αλεπού όμοια με εκατό χιλιάδες άλλες αλεπούδες. Αλλά αν με εξημερώσεις θα έχει ανάγκη ο ένας τον άλλον. Θα είσαι το μόνο αγόρι στον κόσμο για μένα και θα είμαι η μόνη αλεπού στον κόσμο για σένα.»

2. «Για τους ταξιδιώτες τα αστέρια είναι οδηγοί. Για οποιονδήποτε άλλο δεν είναι τίποτα, παρά μικροσκοπικά φώτα.»

3. Είναι ο χρόνος που έχεις ξοδέψει για το τριαντάφυλλο σου είναι που κάνει το τριαντάφυλλο σου τόσο σημαντικό.

4. «Αυτό που κάνει την έρημο όμορφη», είπε ο μικρός πρίγκιπας, είναι ότι κάπου κρύβει ένα πηγάδι…»

5. «Και τώρα εδώ είναι το μυστικό μου, ένα πολύ απλό μυστικό: Μόνο με την καρδιά είναι που μπορεί κανείς να δει σωστά. Αυτό που είναι σημαντικό είναι αόρατο στο μάτι.»

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ