G7 – Ιρανός ΥΠΕΞ: Συνάντησα τον Μακρόν με τη σύμφωνη γνώμη των ΗΠΑ


Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ ολοκλήρωσε τη σύντομη επίσκεψή του στο Μπιαρίτς απ΄όπου επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος του και αναχώρησε, σύμφωνα με διπλωματική πηγή.

Ο Ζαρίφ δήλωσε σήμερα ότι συνάντησε τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 στο Μπιαρίτς, στη νοτιοδυτική Γαλλία, όπου η άφιξή του το απόγευμα για να συζητήσει για το πυρηνικό θέμα ήταν μια έκπληξη.

«Συνάντησα τον @EmmanuelMacron στο περιθώριο της #G7Biarritz μετά μια εκτενή συζήτηση» με τον υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και τον υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ, έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, αναρτώντας δύο φωτογραφίες από τη συνάντηση. «Ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε».

Γάλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Ζαρίφ είχε συνομιλίες που διήρκησαν σχεδόν 3,5 ώρες, συμπεριλαμβανομένων των 30 λεπτών της συνάντησης με τον Μακρόν.

Ο Ιρανός Ζαρίφ έγραψε επίσης ότι η πρόσκληση που έλαβε για να μεταβεί στο Μπιαρίτς και η άφιξή του εκεί έγιναν «σε συμφωνία» με τις ΗΠΑ.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ