Ειδικοί φρουροί: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για 1.500 άμεσες προσλήψεις


Σήμερα (26/8) λήγει η προθεσμία για αίτηση, πάνω από 15.000 άνθρωποι για 1.500 θέσεις ειδικών φρουρών.

Ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο, με στόχο την καλύτερη αστυνόμευση της πρωτεύουσας και την διασφάλιση της τάξης, έχει έτοιμο το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας όπως ανέφερε το δελτίο ειδήσεων του OPEN TV. Σημαντικός παράγοντας για να πάρει σάρκα και οστά το νέο πλάνο είναι να ενισχυθούν οι δυνάμεις της Αστυνομίας και για αυτό το λόγο θα γίνουν άμεσα προσλήψεις.

Ήδη, μέχρι την Κυριακή (25/8) το βράδυ είχαν υποβληθεί πάνω από 10.000 αιτήσεις, ενώ μέχρι την Δευτέρα (26/8) το μεσημέρι, όταν και λήγει η προθεσμία εκτιμάται πως ο αριθμός θα ξεπεράσει τις 15.000 αιτήσεις για μόλις 1.500 θέσεις. Η εκπαίδευση των ειδικών φρουρών θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο. Ο διορισμός τους θα γίνει άμεσα και θα ενταχθούν τον ίδιο μήνα (Νοέμβρη) στη μάχη κατά της εγκληματικότητας

Οι 1.500 ειδικοί φρουροί θα στελεχώσουν την ομάδα ΔΙΑΣ, την Άμεση Δράση και τα ΜΑΤ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως προορίζονται αποκλειστικά για την Αθήνα και θα είναι μέρος του νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού του υπουργείο. Το συγκεκριμένο πλάνο θέλει λιγότερους πεζούς αστυνομικούς και περισσότερους σε περιπολικά και μηχανές, καθώς οι Αρχές θεωρούν πως θα είναι πιο αποτελεσματικοί με αυτόν τον τρόπο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ