Ξεκινάει η συζήτηση για τα προσωπικά δεδομένα – Αναμένεται παρέμβαση Μητσοτάκη

Το μεσημέρι ξεκινάει η συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, με στόχο η χώρα μας να αποφύγει το βαρύ πρόστιμο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την μη ενσωμάτωση στην εθνική μας νομοθεσίας των σχετικών Κανονισμών και Οδηγιών του 2016.

Μια άμεση νομοθέτηση, με την οποία η κυβέρνηση θέλει να υπογραμμίσει την αποφασιστικότητά της για το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα και την περικοπή άσκοπων δαπανών για τον Έλληνα φορολογούμενο.

Κάτι που αναμένεται σήμερα το μεσημέρι να αναφερθεί από το βήμα της Βουλής και από τον  ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πολιτικός στόχος είναι διπλός: Από τη μια να καταδείξει τα αντανακλαστικά της κυβέρνησή του σε σχέση με την προηγούμενη που άφησε σε εκκρεμότητα το θέμα, με αποτέλεσμα η χώρα μας να απειλείται με ένα πρόστιμο της τάξεως του 1.300.000 ευρώ εφάπαξ και πάνω από 5.000 ευρώ ημερησίως για κάθε ημέρα καθυστέρησης…

Ο άλλος είναι να περάσει το μήνυμα στους εταίρους μας, ότι η κυβέρνηση δεν ζητάει μόνο μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος αλλά και παράλληλα και σχέδιο για περιστολή των αχρείαστων δημοσιονομικών δαπανών.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ